Bozontos szakállú kolosszus – a német sajtó is felfedezte Ádám Martint

2024. június 18. – 11:57

Bozontos szakállú kolosszus – a német sajtó is felfedezte Ádám Martint
Ádám Martin vasárnap reagált a mémekre – Fotó: Huszti István / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A legnagyobb német sportlap, a Kicker is felfedezte Ádám Martint. Azt írják a magyar csatárról szóló a cikkben, hogy ugyan csak 11 percet kapott a svájciak ellen, a közösségi oldalak nagy sztárja lett, közönségkedvenc, akinek az alkata nem éppen a sportideált testesíti meg. 191 centis és körülbelül 90 kilós a center, aki narancsvörös, bozontos szakállal, néhány tetoválással a védők réme.

„Inkább hasonlít MMA-harcosra vagy rögbijátékosra, mint egy labdarúgó Európa-bajnokság résztvevőjére, nem véletlen, hogy vikingnek, terminátornak nevezték el a neten” – mutatott rá a Kicker.

Ádám vasárnap már elmondta, mit gondol a kinézetéről, jókat szokott röhögni a mémeken, de nem szokott különösebben ezzel foglalkozni. Inkább azzal foglakozik, ha 15-20 percet kap egy-egy meccsen, akkor olyan teljesítményt nyújtson, hogy büszke legyen a családja.

A Kicker egyébként a Telex videóját is beleszőtte a cikkébe, a francia L'Equipe is felfedezte ezt a nyilatkozatot. Még az első meccs előtt azt kérdeztük Ádámtól, emlékszik-e arra, mit csinált három éve, amikor a 2021-es Eb-n játszott a válogatott. „Söröztem otthon” – válaszolta. Ez a válasz sem csökkentette egyébként a népszerűségét, sőt.

A francia L'Equipe-en és a Kickeren kívül az egyik legnagyobb svéd, egy horvát és egy cseh hírportál, valamint a legnagyobb portugál sportlap is idézte Ádám nyilatkozatát a Telex videójából. Ezenkívül görög, macedón, albán, szerb, bolgár, lengyel és dán lapok, sőt még mexikói sportlapok is.

Korábban is voltak olyan focisták, akik a kinézetük miatt érdekessé váltak, elég csak a dán Töftingre vagy Gravesenre gondolni. A két bolgárral, Trifon Ivanovval vagy Jordan Lecskovval sem a játéktudása miatt foglalkozott a magyar vagy a nemzetközi sajtó.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!