Ádám Martin: Ilyen a fizimiskám, jókat szoktam röhögni a mémeken

2024. június 16. – 15:00

Ádám Martin: Ilyen a fizimiskám, jókat szoktam röhögni a mémeken
Ádám Martin a fizimiskáról és a genetikáról is beszélt, nemcsak a futballszakmai kérdésekről – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-bajnokságon debütáló Ádám Martin várta a magyar sajtó kérdéseit vasárnap délután a futballválogatott bázisán Weiler im Allgauban.

Elöljáróban elmondta, hogy nem egy „betojós gyerek”, különösebben nem izgulós típus, de szombaton azért izgult. „Mégiscsak egy nagy világeseményen vagyunk, ahol van három meccsed, hogy továbbjuttasd a hazádat. Az első esély elúszott, de még van kettő. Mindenkinek fent van a feje, dolgozunk tovább” – jelentette ki.

Szoboszlai Dominik csapatkapitány és a szövetségi kapitány, Marco Rossi is eligazította a csapatot a svájciak elleni vereség után, úgyhogy ezen a mítingen már túlvannak. A hangulattal egyébként sincs probléma, persze a meglévő szomorúság mellett. Örömtelinek tartotta, hogy a második félidőre tudtak csavarni a játékukon.

A koreai Ulszan 29 éves csatára pontosan tudja, hogy a németek ellen is 15-20, vagy 30 percet kaphat, mentálisan így készül. „Fejben összerakom úgy magam, hogy ennyi idő alatt is tudjam segíteni a csapatot. Büszkén viselem a válogatott mezét csereként is, az a célom, hogy a családom büszke legyen arra, hogy itt tudok lenni. Van még két meccs, hat pontot lehet szerezni, megmutattuk már a Nemzetek Ligájában, hogy a németek ellen is versenyképesek tudunk lenni.”

A németek ellen az lesz a fő feladatuk, hogy kompaktabbak legyenek, együtt kezdjenek el presszingelni, semmiképp se csússzon szét a csapatjáték.

„Nem mi fogjuk többet birtokolni a labdát, a német válogatott az ellenfél. Az lesz a fő szempontunk, hogy végig tudjuk vinni azt a 3-4 kontrát félidőnként, amire lehetőségünk adódhat.”

Visszajutnak hozzá azok a mémek, amik terjedni kezdtek a meccs után, és a kilóit, a kinézetét vették célba. A francia szaklap, a L'Equipe is külön cikket szentelt neki a bemutatkozása után, a tizenhatosok rémének nevezték, hiszen 31 gólt jegyzett az NB I.-ben.

„Jókat szoktam röhögni ezeken. Így születtem, bár azt nem mondom, hogy születésemkor is ekkora voltam. Van egy alapadottságom, amin változtatni nem tudok, van egy fizimiskám, ilyen a genetikám. Ha csereként beállva gólt rúgok, az nem azért lesz, mert megnézegettem ezeket a mémeket”

– mondta a rá jellemző humorral.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!