Több arany, ezüst és bronzérmet is szereztek a magyar kajak-kenusok az Eb-n

2024. június 16. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

Kőhalmi Emese a kajak egyesek (K-1) 5000 méteres versenyén szerzett aranyérmet, Adolf Balázs pedig a kenu egyesek (C-1) 5000 méteres versenyén érte el ezt az eredményt – írja az MTI.

Kőhalmi Emese a négyes élboly tagja volt a hatfős mezőnyben, majd a hajrához közeledve átvette a vezetést, és bár svéd riválisa az utolsó métereken szorongatta, végül nagyszerű győzelmet aratott.

„Fantasztikus volt, hogy hazai közönség előtt tudtam versenyezni, minden egyes körben, amikor eljöttem előttük, hallottam a buzdítást és nagy erőt tudtam belőle meríteni. Reménykedtem benne, hogy az utolsó fordulónál el tudok jönni és akkor már csak a többiekre kell figyelnem, hogy mennyire jönnek fel a végén. Előtte próbáltam pihenni a többiek vizén, szerintem elég jól sikerült”

– mondta a Kovács Katalin Akadémia világbajnok versenyzője.

A világbajnok Adolf Balázs taktikusan versenyzett. Sokáig az első helyen álló fehérorosz Ivan Patapenka vizén haladt, majd az utolsó körben elment riválisa mellett és magabiztosan nyert.

„A fehérorosz srác nem nagyon akarta, hogy előre menjek. Ezt kihasználtam, pihentem a vizén, szerintem ez tanulságos volt számára és többször ebbe a hibába nem fog beleesni. Én azt éreztem, hogy pihent vagyok, egyedül a meleg és kiszáradás okozott némi gondot. A végére is hagyhattam volna a döntést, de inkább a biztonságra mentem, és az utolsó kör elején előztem”

– nyilatkozott az M4 Sportnak a Ferencváros kenusa.

Most zajlik Szegeden a kajak-kenu Európa-bajnokság, amin Kisbán Zsófia bronzérmes lett C-1 5000 méteren. Suba Róbert parakenus pedig 200 méteren harmadik lett a VL2 kategória döntőjében.

A férfi K-1 5000 méteres számban Varga Ádám ezüstérmes lett, akárcsak Kopasz Bálint K-1 1000 méteren. A Gazsó Alida Dórával és Csipes Tamarával felálló nő kajak kettes bronzérmesként zárt 500 méteren.

A házigazda magyar válogatott jól szerepel az Eb-n, 10 arany-, 6 ezüst és 4 bronzéremmel nagy fölénnyel vezetnek az éremtáblázaton is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!