Baltával fenyegetőző férfit lőttek meg a rendőrök a hamburgi szurkolói zóna közlében

2024. június 16. – 13:32

frissítve

Baltával fenyegetőző férfit lőttek meg a rendőrök a hamburgi szurkolói zóna közlében
Rendőrök őrzik a lezárt Silbersackstrassét Hamburg St. Pauli kerületében, miután meglőttek egy baltával fenyegetőző férfit – Fotó: Axel Schmidt / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyszabású rendőri akció volt vasárnap délben a hamburgi Reeperbahn környékén, miután egy baltával felfegyverkezett férfit fenyegette meg a rendőröket – közölték a város tisztviselői. A rendőrség közlése szerint meglőtték és súlyosan megsebesítették a Silbersackstrassén fenyegetőző férfit, aki orvosi ellátásban részesül. A rendőrség szerint egy gyújtószerkezet – feltehetően valamilyen Molotov-koktél – is volt nála – írta a Bild.

Az eset Hamburg belvárosában, a szurkolói zóna közelében történt. A Hamburger Morgenpost arról írt egy szemtanúra hivatkozva, hogy a támadó az utcán sétáló embereket akarta célba venni, de senkit sem sebesített meg. A rendőrök először paprikaspray-vel próbálták megállítani, ezután nyúltak a lőfegyverhez. A rendőrség szerint az egyik rendőr először figyelmeztető lövést adott le, ezután több lövést is leadtak rá, ami után a férfi a földre rogyott.

A férfi a lábán sérült meg, jelenleg kórházban ápolják – mondta a hamburgi rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy jelenleg semmi sem utal arra, hogy a támadás a foci-Eb-vel lenne kapcsolatos.

A városban 15 órakor kezdődik a Lengyelország-Hollandia Eb-csoportmeccs. Hamburg utcáit vasárnap több tízezer narancssárgába öltözött holland szurkoló lepte el, akik a délelőtti órákban jobbára békésen ünnepeltek és buliztak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!