A magyar-svájci meccs helyett horgászversenyt adott az Eb-t közvetítő amerikai tévécsatorna

2024. június 16. – 07:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Európában hajlamosak vagyunk abba a hitbe ringatni magunkat, hogy a világ körülöttünk és a mi hóbortjaink, például a foci-Eb körül forog. Hogy ez mennyire nincs így, azt most az amerikai Fox televíziós csatorna is demonstrálta.

Szombat reggel sok amerikai futballszurkoló azzal a várakozással ébredt, hogy az Európa-bajnokság második meccsével, a Magyarország-Svájc találkozóval kezdi a hétvégi programját. A keleti parton 9 órakor, a nyugatin 6 órakor oda is kapcsoltak az Eb-t közvetítő Fox Sportsra, ahol döbbenten tapasztalták,

hogy foci helyett sügérhorgászat megy.

Igen, a Fox-médiabirodalomban úgy döntöttek, hogy a Fox, a Fox Sports 1 és a Fox Sports 2 csatornákon szombat reggel nincs hely az Eb második(!) meccsének élő közvetítésére. Ehelyett jobban megéri egy horgászversenyt és egy autóversenyzős dokumentumfilmet adni, a magyar-svájcit pedig kiszervezték a fizetős Fubo streamingszolgáltatónak. Néhány szurkoló ezen annyira kiakadt, hogy a X-en (leánykori nevén Twitteren) adtak hangot a csalódottságuknak. A legjobb bejegyzésekből a The18.com válogatott.

„Teljesen megdöbbentő, hogy Fox Sports nem is közvetíti azokat az európai meccseket, amelyek közvetítési jogáért egymilliárd dollárt fizettek. Az egyetlen (legális) módja annak, hogy az USA-ban nézzük a meccset, az a Fubo-előfizetés, ami havi 80 dollárba kerül. Kínos” – írta a Csillagainkban a hiba című regény szerzője, John Green.

„Várjunk csak, tehát nem minden Eb-meccset mutatnak az amerikai tévében? Engem nem érdekel, ha Magyarország-Svájc meccs lesz szombat reggel, akkor is nézni akarom. Mi a fenét csinál a Fox?” – értetlenkedett egy másik futballrajongó.

Zach Lowy futballszakértő/szakíró még ennél is tovább ment, és egyenesen azt írta: „Milliónyi rossz dolog van Amerikában, kezdve a túlzó egészségbiztosítási költségektől a véget nem érő fegyveres erőszakig, de az, hogy a Fox Sports megvásárolta az Európa-bajnokság jogait, csak azért, hogy a Magyarország-Svájc meccs helyett a Bassmaster Fishing Elite Seriest tegye műsorba, az ott van a legrosszabbak között.”

A meccsélmény egyébként a Fubo-előfizetők számára sem volt teljes, az eredményt és az időt mutató grafika egész meccs alatt nem jelent meg. A Fubón még négy Eb-meccset láthatnak az amerikai nézők, mindet a reggeli műsorsávban. Június 17-én a román-ukrán, 18-án a grúz-török, 21-én a szlovák-ukrán, 22-én pedig a cseh-grúz meccs kerül át az online térbe.

Nemcsak Amerikában osztják meg így a Eb-közvetítéseket, a rendező Németországban is csak 46 meccset közvetít az ARD, a ZDF vagy az RTL, a maradék öt meccset – köztük a magyar-svájcit – a fizetős MagentaTV-re száműzték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!