Hollandiából igazolt új edzőt a Fradi

2024. június 13. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

A holland-brit Pascal Jansen lesz a Ferencváros focicsapatának új edzője – írja a fradi.hu. Jansen 2020 decembere és 2024 januárja között a holland AZ Alkmaar vezetőedzője volt, ami alatt a csapat a holland bajnokságban egyszer harmadik, egyszer negyedik, egyszer ötödik helyen végzett.

Pascal Jansen – Fotó: Ramon Van Flymen / AFP
Pascal Jansen – Fotó: Ramon Van Flymen / AFP

Május közepén derült ki, hogy egy év után távozik a Ferencvárostól Dejan Stanković edző. A szerb Stanković a Paks ellen 2-0-ra elvesztett Magyar Kupa-döntő után közölte, hogy elhagyja a Fradit, majd az orosz Szpartak Moszkva edzője lett. Döntése nyilvánosságra kerülése után a május 20-i Fradi-Újpest meccsen a Fradi szurkolóinak egy része „Stankovic! Pénzéhes kurva!” feliratos molinót tartott fel.

Helyette jön a Ferencvároshoz most Pascal Jansen, aki a Fradi honlapján szereplő életrajza szerint még gyerekként Hollandiában kezdett focizni, de karrierje egy sérülés miatt még felnőttkora előtt véget ért. Jansen ezért nagyon fiatalon edzősködni kezdett, először különböző kluboknál volt utánpótlás-edző, majd az AZ Alkmaar felnőtt csapatánál kötött ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!