Wayne Rooney a hétvégén Szombathelyen szurkolt a fiának

2024. június 10. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon, egészen pontosan Szombathelyen járt a hétvégén Wayne Rooney, a Manchester United legendás játékosa. Rooney a fiával járt a városban, aki a MU U11-es csapatának tagjaként vett részt a Király Ferenc Emléktornán – írja a Hvg.hu.

„Nagyszerű hétvége Magyarországon Klayjel és csapatával. Büszke vagyok rád, Klay” – írta Rooney a Facebook-oldalán.

A Király Ferenc Emléktornát negyedik alkalommal rendezte meg a Király Sportegyesület. A tornán 18 nemzetközi csapat versenyzett a Király SE beszámolója szerint, a győztes a Hertha BSC 11 éven aluli csapata lett, a dobogón még az MTK és a Dinamo Zágráb végzett. A Manchester United U11 a 6. helyet szerezte meg.

A versenyen Dárdai Pál, a Hertha korábbi edzője is megjelent.

A 120-szoros válogatott Rooney az Evertonnál nevelkedett, majd 2004 és 2017 között a Manchester United meghatározó játékosa volt. Az ott töltött szezonok alatt 559 mérkőzésen 253 gólt szerzett. Ezt követően visszatért az Evertonhoz, majd 2019-es Derbybe igazolása előtt két idényt az Egyesült Államokban, a DC Unitedben játszott.

A Premier League-et ötször, az FA-kupát egyszer, a Ligakupát háromszor, az angol Szuperkupát négyszer nyerte meg. Emellett Bajnokok Ligája- és Európa-liga-győztes, valamint klubvilágbajnok is lett a Manchester Uniteddel. Az angol válogatottban 2003 és 2018 között 53 gólt szerzett, három világ- és ugyanennyi Európa-bajnokságon szerepelt. 2021-ben, 35 évesen jelentette be a visszavonulását, akkor a Derby vezetőedzője lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!