Dárdai Pál távozik a Hertha éléről

2024. május 12. – 12:25

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Pál a következő szezontól nem lesz a Hertha BSC edzője, írja a BZ német lap. A hírek szerint a héten közölte a döntést a Hertha ügyvezető igazgatója, Thomas Herrich.

Dárdai a Kaiserslautern ellen játszott szombati bajnoki előtt arról beszélt, hogy a jövőjéről „a vezetőségnek kell döntenie, én teljesen profi vagyok. Kicsit elszomorít a helyzet, mert rengeteget dolgoztunk azon, hogy együtt felépítsünk valamit a sok fiatal játékossal”. Dárdai arról is beszélt, hogy ő sosem beszélt a feljutásról, azonban úgy látja, a csapat az elmúlt egy évben fejlődött.

A meccs után azt mondta: a szezon végén mindig vannak egyeztetések, amik után születik egy döntés.

Most pedig az a döntés, hogy Pál nem folytatja

nyilatkozta az ARD-nek, írja a rangado.24.hu.

Dárdai szerződése most jár le a csapatnál, így nem kirúgták, hanem egyszerűen nem hosszabbították azt meg. Az jelenleg még nincs meg, hogy ki lesz Dárdai utódja.

A Hertha egy éve esett ki a Bundesligából, ezután kezdett náluk edzősködni áprilisban Dárdai. Idén április végén kikapott a Hertha, a visszajutás így elúszott a csapatnak. Dárdainak ez volt a harmadik időszaka a Hertha edzőjeként. A szezont minden várakozást alulmúlva kezdték, három forduló után szerzett pont és rúgott gól nélkül álltak az utolsó helyen. Az ide vezető okokat akkor szakértőnk elemezte.

A cikket frissítettük Dárdai Pál meccs utáni nyilatkozatával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!