Magyar rendőrök is őrzik a rendet a foci-Eb-n

2024. június 10. – 14:55

Magyar rendőrök is őrzik a rendet a foci-Eb-n
Fotó: police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Az egy hónapon át tartó labdarúgó-Európa-bajnokságra a jegyeladások és az előzetes információk alapján sok magyar szurkoló is várható. Ezzel indokolja a rendőrség, hogy a német hatóságok munkáját magyar hivatásos rendőrök is segíteni fogják a helyszínen.

„Munkájuk addig tart, amíg a válogatottunk érdekelt a tornán”

írják.

A magyar kontingens tagjai közül többen közrendvédelmi, bűnügyi vagy határrendészeti területen jártasak, akik „kiváló kommunikációs képességgel és megfelelő angol nyelvtudással rendelkeznek”. Saját egyenruhában, segédrendőrként, a német rendőrökkel közösen látnak majd el szolgálatot a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében a reptereken, a vasútállomásokon és a főbb közlekedési útvonalakon.

A delegáció úgynevezett spotteri csapata a szurkolókkal való kapcsolattartásért lesz felelős. Összekötői feladatokat is ellátnak majd a gördülékeny információáramlás érdekében. A csoportmeccsek alatt Kölnben és Stuttgartban segítik a drukkereket, előkészítik a helyi rendőrökkel a szurkolók gyülekezését, vonulását. A csapat tagjainak többsége külföldi missziókat megjárt, a sportrendészet területén rutinos, angolul kiválóan beszélő rendőr. Ők

fegyver nélkül, jól felismerhető, magyar nemzeti színekkel is ellátott kék mellényben fognak dolgozni.

„A magyar szurkolói csoportokkal hónapok óta folyamatosan kapcsolatban vagyunk és egyeztetünk. Sportszerű buzdításra számítunk a részükről, és ebben mi is partnerek leszünk, a rendbontókkal szemben azonban határozottan fel fogunk lépni” – ígéri a rendőrség.

A magyar rendőri kontingens június 9-én indult el Németországba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!