Párizs nem szerelt fel légkondikat az olimpiai faluba, de a sportolók visznek magukkal

2024. június 8. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpia szervezői környezettudatos megoldások tucatjával szerelték fel az olimpiai falu házait, pontosabban egy esetben kifejezetten nem szereltek fel – mégpedig klímák nincsenek a sportolóknak kialakított szállásokon, mondván, találtak alternatív megoldásokat arra, hogy hűtsék a szobákat.

Azonban a csapatok nem elégedtek meg ezzel, a Washington Post cikke szerint ugyan felszerelt klíma nem lesz a szobában, de hordozható légkondik tömegét viszik majd a sportolók magukkal, amik végeredményben sokkal nagyobb környezetvédelmi hatást okozhatnak.

A Washington Postnak az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Olaszország, Németország, Görögország, Dánia és Ausztrália válaszolt úgy, hogy tervezik a légkondik használatát. Japán még tavaly decemberben bejelentette, hogy nem hagyják hűtés nélkül a sportolókat. Kína nem válaszolt.

A görög olimpiai küldöttség környezettudatosságért felelős fejese, Alexandra Palli azt mondta a lapnak, hogy szükségük van a sportolóknak a klímára, mert nagyon nehéz munkát végeznek. A gépeket aztán visszaszállítják Görögországba, de több ország ott akarja beszerezni a klímákat Franciaországban. Az ugandai olimpiai szövetség elnöke, Donald Rukare azt mesélte a lapnak, hogy nekik nincsen erre sajnos pénzük.

A párizsi olimpia környezettudatossági elnöke, Georgia Grenon sajnálatosnak nevezte, hogy a légkondik használata mellett döntött néhány ország.

(Yahoo)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!