Izrael megpróbál úgy hozzáállni a meccshez, hogy az hasznos felkészülés legyen a magyaroknak az Eb-re

2024. június 8. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli válogatott kispadján szombat este debütáló szövetségi kapitány, Ran Ben Shimon valahol érthető módon elég szerény nyilatkozattal hangolt a meccsre, és az MTI beszámolója alapján arról beszélt, hogy megpróbálnak hasznos felkészülést nyújtani az Eb-re készülő magyaroknak. Eli Dasa, az izraeli válogatott csapatkapitánya azt mondta, sokat gyakoroltak, tanulmányozták is a magyarok korábbi mérkőzéseit,

de végső soron ő is csak annyit ígért, hogy megpróbálnak jó ellenfelei lenni a magyar válogatottnak.

A szövetségi kapitány a saját válogatottjáról némileg ködösen annyit mondott el, hogy nem azt veszi figyelembe, milyen csapatot kapott, hanem, hogy az általa kitűzött célokat elérjék a jövőben, így aztán mindig az aktuális mérkőzésre koncentrál. A magyarokat viszont többször is dicsérte, mind a csapatjáték, mind a szokatlan, a pozíciók gyakori váltogatására épülő játéka miatt.

Ran Ben Shimon és Eli Dasa a pénteki sajtótájékoztatón – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Ran Ben Shimon és Eli Dasa a pénteki sajtótájékoztatón – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az tehát egyértelműnek tűnik, hogy Izrael nem számít győzelemre, cserébe viszont már előre hálásak az MLSZ, az ország és a magyar emberek vendégszeretetéért, hiszen az izraeli-palesztin háború miatt az elmúlt időszakban többször léptek pályára Magyarországon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!