További három évig az MVM Dome-ban rendezik a női kézilabda BL-döntőjét

2024. május 31. – 17:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

További három évig, 2027-ig Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének – jelentette be pénteken az európai (EHF) és a Magyar Kézilabda Szövetség.

A legrangosabb európai kupasorozat végjátékát tíz éve rendezik négyes döntős formátumban – vagyis az idei a tizedik torna –, 2021-ig a Papp László Sportaréna volt a helyszín, 2022 óta pedig az MVM Dome-ban lépnek pályára a csapatok – írta az MTI.

„Újabb jelentős sportdiplomáciai siker, hogy az EHF ismét bizalmat szavazott Magyarországnak, és a jövőben is Budapesten köszönthetjük a kontinens legjobb női kézilabdacsapatait. Ezek az eredmények mind megerősítenek bennünket abban, hogy a sportirányítás részéről érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk a sportdiplomáciánk erősítésére” – kommentálta a szerződéshosszabbítást Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Michael Wiederer, az EHF elnöke a pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, nagyon fontos lépésnek tartják a női klubkézilabda továbbfejlesztése szempontjából a hosszabbítást. „Ez a tizedik négyes döntő, és elképesztő fejlődést figyelhettünk meg az elmúlt években, egyrészt a szervezést, másrészt magát a sporteseményt illetően. Az MKSZ nagyon jó munkát végzett, kiváló teljesítményt nyújtott, és az EHF-fel együttműködve nagyon magas színvonalú rendezvénynek ad otthont” – mondta.

Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke arról beszélt, nagy öröm a magyar szövetségnek, hogy továbbra is bizalmat kaptak. „Korábban már többször elmondtam, mennyire fontos az MKSZ számára, hogy megtartsa a rendezvényeit, amelyek olyan színvonalat képviselnek, ami a magyar kézilabdát előreviszi. Szövetségünk már a kezdetekkor szorgalmazta, hogy a férfi BL végjátékához hasonlóan a nőknél is olyan esemény legyen a szezon végén, ami méltó ahhoz, hogy a legjobb csapatok úgy szerepeljenek és olyan helyen szerepeljenek, ami a legjobb a kézilabdának” – magyarázta.

Az idei négyes döntő szombati elődöntőjében 15 órától a dán Team Esbjerg az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC-val, míg 18 órától a francia Metz HB a német SG BBM Bietigheimmel mérkőzik a vasárnapi döntőbe jutásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!