Kikapott Marozsán Fábián: búcsúzott a párizsi Roland Garrostól

2024. május 30. – 15:59

Kikapott Marozsán Fábián: búcsúzott a párizsi Roland Garrostól
Marozsán Fábián a bolgár Grigor Dimitrov elleni meccsén a Roland Garroson 2024. május 30-án, Párizsban – Fotó: Alain Jocard / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nem maradt továbbjutó magyar az idei Roland Garroson, miután Marozsán Fábián 6:0, 6:3, 6:4 eredménnyel kikapott a 10. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovtól csütörtökön. A 24 éves magyar teniszező a legjobb 64 között búcsúzott a párizsi tornától – írta az MTI.

Marozsán karrierje első főtáblás mérkőzését nyerte hétfőn a Roland Garroson a kazah Mihail Kukuskin ellen, Dimitrov ellen azonban nem tudott győzni a következő körben. A világranglistán a 43. helyen álló Marozsán a mérkőzés első részében háromszor vesztette el az adogatását, így Dimitrov 25 perc elteltével már előnybe került. Ezután Marozsán egyszer tudott egyenlíteni, majd végig ellenfele vezetett, a magyar játékos csak szépíteni tudott a hátrányán.

A második szett vége előtt az eső is eleredt, így egy bő háromnegyed órás szünet után folytatódhatott csak a mérkőzés, derül ki a Nemzeti Sport cikkéből. A kilencszeres ATP-tornagyőztes Dimitrov 1 óra 40 perc alatt nyerte meg a mérkőzést, így ő jut a legjobb 32 közé a férfi egyesben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!