Marozsán Fábián győzött a Roland Garros első fordulójában

2024. május 27. – 07:56

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyerte karrierje első főtáblás mérkőzését a Roland Garroson Marozsán Fábián: a teniszjátékos vasárnap sima, 6:2, 6:2, 6:3-as győzelmet aratott a korábbi top 40-es kazah Mihail Kukuskin ellen, így bejutott a 64 közé.

„Bár egy Grand Slam-tornán nincs könnyű meccs, egy picit ezt most simábbnak is éreztem annál, amit vártam, voltak hibái, kaptam ingyen pontokat is. Kukuskin rutinos játékos, és volt benne három győztes meccs, hiszen a kvalifikációból küzdötte magát a főtáblára. Ráadásul a fonákjával verte régen végig a világot, az nekem sem volt a legkellemesebb. Ugyanakkor erre egész jól felkészültem, és a játékának
sebessége sem volt bántó. Okosan kihasználtam a gyenge pontjait, amiben az is segített, hogy az edzőm, Balázs György aktív játékosként többször is összecsapott vele, így kiváló tanácsokat kaptam tőle” – idézet a menedzsmentje Marozsán Fábiánt.

Marozsán azzal folytatta, hogy ez segített neki felgyorsulni is, ezáltal jobban ritörnözött, így sikerült kihasználnia a jó sorsolást, és hullámvölgy nélkül megnyerte mindhárom szettet. „Örülök neki, hogy pont ezen a fontos tornán állt így össze a játékom az első fordulóra. A következő ellenfelem a bolgár Grigor Dimitrov lesz, akivel centerpályán csapok majd össze, ahhoz, hogy vele is jó mérkőzést játsszak, még magabiztosabbnak és stabilabbnak kell lennem. Bár elsősorban nem
salakjátékos, jelenlegi formája miatt akár az egyik favoritnak is nevezhető. Most lesz két napom felkészülni rá, nagyon várom a találkozót – amióta először láttam a sorsolást, azóta az volt a célom, hogy ismét egy centerpályás mérkőzésen próbálhassam ki magamat ellene. Biztos, hogy magával ragad majd a hangulat, jó lenne legalább egy szettet, sőt, talán kettőt is nyerni majd” – fogalmazott.

Marozsán Fábián nagy léptékű előrehaladásáról ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!