Rafael Nadal még mindig nem tudja száz százalékig kijelenteni, hogy most játszott a Roland Garroson utoljára

2024. május 27. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem tudom száz százalékig kijelenteni, hogy most játszottam itt utoljára. Persze lehet, hogy két hónap múlva azt mondom, hogy elég volt. De most még nem érzem ezt.” Ezt nyilatkozta közvetlenül a meccs után Rafael Nadal, miután a Roland Garros első fordulójában kikapott a negyedik kiemelt Alexander Zverevtől.

Fotó: Yves Herman
Fotó: Yves Herman

A 22-szeres Grand Slam-bajnok spanyol teniszező összesen 14 alkalommal nyerte meg a párizsi versenyt, amivel abszolút rekordere az egyéni GS-címek megszerzésének. Az idén 38 éves sportoló 2005-ben indult először a Roland Garroson, és már abban az évben megnyerte azt, majd 2022-ig még 13 alkalommal. Az elmúlt két évben sérülésekkel bajlódott, tavaly már el sem tudott indulni a párizsi versenyen. A mostanra a világranglista 275. helyére csúszott Nadal idén már részt vett néhány felvezető salakos versenyen, a legjobb eredménye viszont a januári brisbane-i negyeddöntő volt, még kemény pályán.

Most szabadkártyával indulhatott el újra a Roland Garroson, de már az első fordulóban megkapta a torna egyik legnagyobb idei esélyesének tartott, negyedik kiemelt Zverevet. A több mint három órán át tartó meccsükön a spanyol eleinte sokat rontott, a második szettben viszont már a régi nagyságát idéző megmozdulásokat is láthattunk tőle. Zverev végül 6:3, 7:6, 6:3-mal behúzta mindhárom szettet.

A meccs végén a szervezőknél láthatóan némi bizonytalanság támadt, Nadal ugyanis nem szerette volna, ha búcsúünnepséggel készülnek neki a veresége esetén. Így a spanyol csak egy rövid beszédet mondott, amiben megköszönte a rengeteg élményt „kedvenc helyének”, és viszonylag váratlanul még most sem jelentette ki egyértelműen a végső visszavonulását. A beszédét azzal zárta, hogy nagyon-nagyon reméli, hogy „még találkozhatunk itt”.

Nadal tavaly még arról beszélt, amikor bejelentette a távolmaradását a 2023-as Roland Garrostól, hogy várhatóan a következő lesz az utolsó éve. Akkor azt is mondta, hogy a párizsi olimpián salakon rendezik a teniszversenyeket, ha egészséges lesz, azon szívesen részt venne.

Nadal utolsó(nak tartott) játékát a Garroson a lelátóról nézte végig pályafutása legnagyobb riválisa, Novak Djoković, és honfitársa, a 21 éves Carlos Alcaraz is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!