Szenzációs harmadik helyet szerzett Lehmann Csongor a triatlon világbajnoki sorozatban

2024. május 26. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Lehmann Csongor karrierjének eddigi legnagyobb sikerét elérve harmadik lett a triatlon világbajnoki sorozatának cagliari állomásán, szombaton.

Az erős szél és eső miatt fél órát késett a rajt, de így sem voltak barátságos körülmények a Poetto-öbölben. Az úszást nagy hullámok és erős áramlatok nehezítették, és hiába próbált Lehmann is elszakadni a többiektől, nem sikerült nekik.

A 40 kilométeres kerékpározás közben egy nagyobb csoport rázódott össze, ebben tekert Lehmann is. A futásra váltva hamar kiderült, hogy a győzelem a brit Axel Yee és az új-zélandi Hayden Wilde között dől majd el, de a harmadik helyért még nyitott maradt a verseny. A már biztos olimpiai résztvevőnek számító Lehmann végül jó futással meg is szerezte a bronzérmet.

„Ez hihetetlen. Már olyan sokszor közel voltam ehhez, és végre itt vagyok. Gratulálok Alexnek és Haydennek, nagyszerűek voltak. Nagyon hálás vagyok annak a csapatnak, ami körülvesz, remélem, ez még csak a kezdet” – idézte a világszövetség honlapja Lehmannt, aki az elmúlt három hétben három különböző földrészen versenyzett.

A magyar férfi triatlonosok közül a legerősebb sorozatban, a WTS-ben eddig Bicsák Bence volt a legsikeresebb, 2019-ben Jokohamában, 2022-ben Abu-Dzabiban volt bronzérmes.

Az olimpiai kvalifikációs rangsort hivatalosan hétfőn zárja le a nemzetközi szövetség, és van esély rá, hogy akár három magyar férfi is kijut a párizsi olimpiára.

Eredmények, vb-futam, Cagliari:
1. Alex Yee (brit) 1:39:44 óra
2. Hayden Wilde (új-zélandi) 1:39:46
3. Lehmann Csongor 1:40:27
...23. Dévay Márk 1:43:11
...26. Faldum Gábor 1:43:41
…43. Bicsák Bence 1:46:22

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!