Eltört Dean Bombac állkapcsa a kézilabdadöntőn, a Szeged eljárást kezdeményez a Veszprém játékosával szemben

2024. május 25. – 16:53

Eltört Dean Bombac állkapcsa a kézilabdadöntőn, a Szeged eljárást kezdeményez a Veszprém játékosával szemben
Dean Bombac, a Szeged sérült játékosa a kézilabda NB I. döntőjének első mérkőzésén Veszprémben 2024. május 24-én – Fotó: Vasvári Tamás/ MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Eltört az állkapocscsontja Dean Bombacnak, a Szeged szlovén irányítójának a férfi kézilabda NB I. döntőjének pénteki mérkőzésén – írta az MTI.

Bombac akkor sérült meg, amikor a hetedik percben összeütközött a veszprémi Ligetvári Patrikkal. A játékvezetők a videobírós visszajátszás megtekintése után belemenés miatt szabaddobást ítéltek a házigazda Telekom Veszprém javára. A Szeged szerint elfogadhatatlan döntés született, közleményükben azt írták, eljárást kezdeményeznek Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével, Hargitai Gáborral és Markó Gábor Istvánnal szemben.

„Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük” – írták.

Szabó István, a Szeged csapatorvosa azt mondta, Bombac a körülményekhez képest jól van, a veszprémi meccs után hazatérhetett Szegedre. Az MRI-vizsgálat állkapocstörést állapított meg, és mivel eszméletvesztése volt, agyrázkódást is szenvedett. Mindezek miatt pihennie kell, nem játszhat a döntő második meccsén, szerdán Szegeden.

Az első meccset 35-28-ra a Veszprém nyerte, a párharc az egyik csapat második győzelméig tart. Bombacnak a pénteki volt az utolsó mérkőzése szegedi színekben, ugyanis nyáron az élvonalban újonc Győr együtteséhez igazol.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!