Újra bajnok lett a Fradi vízilabdacsapata, beérte az Újpestet az örökrangsor élén

2024. május 21. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Megvédte bajnoki címét a Ferencváros férfi vízilabdacsapata, miután a döntő második, keddi mérkőzésén 21-14-re legyőzte a Vasast a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában – írta az MTI.

A bajnokságban százszázalékos mérleggel záró FTC sorozatban a harmadik, története során pedig a 26. bajnoki címét gyűjtött be, így az örökrangsor élén utolérte az Újpestet.

A bajnoki döntő első, szombati felvonásának elején a Vasas ugyan még 2-1-re vezetett, a Ferencváros azonban simán fordított, és könnyedén, 13-7-re nyert. A döntő második mérkőzésén is hasonló volt a forgatókönyv: a Vasas szerezte az első gólt, de innentől kezdve fokozatosan ellépett az FTC. A Vasas 4-3-nál időkérés után támadhatott az egyenlítésért, de kihagyták a helyzetet, majd lefordulás és ferencvárosi gól lett belőle, ez pedig érezhetően megfogta az angyalföldieket.

A Ferencváros játékosai örülnek a vízilabda országos bajnokság döntőjének második mérkőzésén a margitszigeti a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2024. május 21-én – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI
A Ferencváros játékosai örülnek a vízilabda országos bajnokság döntőjének második mérkőzésén a margitszigeti a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2024. május 21-én – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

A folytatásban egyfajta adok-kapok alakult ki (13 gól született a második negyedben), ami után a Ferencváros 11-7-re vezetett a nagyszünetben. A második félidőben is hasonló mederben zajlott a meccs, a Vasas kihagyott lehetőségeit az FTC lefordulásból gyors gólokkal büntette, így a harmadik negyed közepére már eldőlt a találkozó (15-9). Az utolsó negyedben mindkét szakvezető lehetőséget adott a cserekapusoknak.

A Fradi végül 21-14-re nyerte meg a döntő második meccsét. A mérkőzés legeredményesebb játékosa az öt gólt szerző Varga Dénes lett, aki karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette, ezzel beállította Bozsi Mihály rekordját, amit utóbbi még 1930 és 1942 között állított fel.

„Nagyon örülök a győzelemnek, még ha ez a mostani egy kicsit könnyebb is lett, ezáltal pedig elvesztettük a karakterünket, hogy jó a védekezésünk és kevés gólt kapunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak Nyéki Balázs, aki vezetőedzőként első bajnoki címét szerezte, korábban másodedzőként négy aranyérem kiharcolásában működött közre Varga Zsolt mellett.

„Elégedett vagyok, hiszen a kupát és a bajnoki címet is magabiztosan hódítottuk el, a Bajnokok Ligájában pedig mindkét csoportkörben az élen végeztünk. Ott bekerültünk a négy közé, ami a minimális elvárás volt, most szeretnénk még nagyobbat álmodni, a szezon legnehezebb mérkőzésére készülünk” – tette hozzá Nyéki.

Az FTC június 5–7-én a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében is érdekelt lesz, az elődöntőben a szerb Novi Beograd lesz az ellenfelük.

E.ON férfi ob I., döntő, 2. mérkőzés:

  • FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd VasasPlaket 21-14 (3-2, 8-5, 6-4, 4-3)
  • gólszerzők: Varga Dé. 5, Di Somma 4, Argiropulosz, Mandic, Jansik Sz. 3-3, Vigvári Ve. 2, Molnár E. 1, illetve Bátori, Batizi 3-3, Konarik, Lakatos 2-2, Dedovic, Rasovic, Bedő, Burián 1-1

A párharcot 2-0-s összesítéssel az FTC nyerte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!