2-0-ra verte a Tottenhamet, karnyújtásnyira került a Manchester City a történelmi újrázástól

2024. május 14. – 23:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Liverpool mélyrepülése miatt a végére kétszereplőssé váló bajnoki versenyfutás szempontjából kulcsfontosságú meccset játszott egymással kedden este a Manchester City és a Tottenham. A City a meccs előtt egy ponttal volt lemaradva az Arsenal mögött, de egy győzelemmel élre kerülhetett a vasárnapi utolsó forduló előtt, és végül került is, mert 2-0-ra győzött. Így az is eldőlt, hogy a Tottenham biztosan lemarad a Bajnokok Ligájáról, az Aston Villa pedig most először lesz ott a BL-ben.

A Tottenham megnyomta a meccs elejét, Bentancur a hatodik percben vezetést szerezhetett volna, de Ederson védett. Tíz perccel később viszont már a túloldalon kellett bravúrral védenie Vicariónak, miután Højbjerg eltörte a labdát, és Foden tisztán lőhetett kapura. A City kicsit tompának érződött, így benne volt a meccsben, hogy a Tottenham szerezzen gólt, a 45. percben viszont megint a Citynek volt nagy helyzete. Haaland lövését viszont blokkolta Van de Ven, a remekül helyezkedő Drăguşin pedig ki tudta fejelni a lecsorgóból próbálkozó Bernardo Silva lövését.

A második játékrészben aztán megint a Tottenham jutott először helyzetig, Szon lövését azonban védte Ederson. Két percre rá pedig a City megkerülhetetlen dinamikus duójának összjátékából megszerezte a vezetést, De Bruyne tökéletes passzt adott Haalandnak, akinek közvetlen közelről csak a kapuba kellett passzolnia. Ezzel érezhetően felszabadult kicsit a City, a túloldalon pedig a korábban egy csúnya szerelésért besárguló Bentancur rúgta szét a székét a partvonalon, miután lecserélték.

Nem Bentancur volt az egyetlen, aki csúnya szereléssel jelentkezett a Tottenhamnél – Pape Matar Sarr az 57. percben De Bruyne-t taposta meg csúnyán, ami miatt percekig állt a játék, a 62. percben pedig Romero ütközött össze csúnyán Edersonnal egy szép beadás után. Romero persze nem szándékosan vitte földre a City kapusát, de ettől még ijesztő helyzet volt, hordágyat is kellett vinni Edersonhoz, aki ugyan vissza tudott állni a kapuba, de Guardiola mégis inkább lekapta őt a pályáról.

Fotó: Dylan Martinez / Reuters
Fotó: Dylan Martinez / Reuters

A helyére érkező Ortegának rögtön akadt is dolga, Rúben Dias hibája után kellett védenie, a 86. percben pedig egy még nagyobb helyzetnél is a helyén volt. Itt Lo Celso szöktette Szont, aki teljesen egyedül volt a kapussal szemben, de nem tudott túljárni az eszén. A 90. percben pedig végül lezárta a City, Foden ugratta ki tökéletesen Dokut, Pedro Porro pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a belgát a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Haaland magabiztosan értékesítette.

A Manchester City a 2-0-s győzelemmel az élre ugrott a tabellán, és két ponttal vezet az Arsenal előtt. Ez azt jelenti, hogy ha a City vasárnap megveri a West Hamet, akkor sorozatban negyedjére is bajnok lesz, ami még egyetlen csapatnak sem jött össze a Premier League-ben. Az Arsenalnak így kötelező lesz megvernie az Evertont, hogy legyen esélyük a bajnoki címre, és ha a City veszítene, vagy döntetlent játszana, akkor bajnokok is lennének. Utóbbi esetben a gólkülönbség döntene, amiben az utolsó forduló előtt eggyel jobban áll az Arsenal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!