Megvan, ki lehet az A csoportba feljutott magyar hokiválogatott új szövetségi kapitánya

2024. május 10. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Majoross Gergely a jelölt a világ élvonalába visszajutott magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Ő lehet az első főállású magyar szakvezető Kercsó Árpád 2001-es távozása óta – írta az MTI.

A magyar szövetség pénteki bejelentése alapján Such György elnök – Don MacAdam sportigazgató javaslatával egyetértve – Majorosst jelöli a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára, az elnökség kedden dönt kinevezéséről.

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya és Majoross Gergely edző a Magyarország-Svédország felkészülési mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2017. április 3-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya és Majoross Gergely edző a Magyarország-Svédország felkészülési mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2017. április 3-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

„Nagy megtiszteltetés maga a felkérés is, régi álom válhat valóra a kinevezéssel. Ha megkapom az elnökség bizalmát, minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen az augusztusi olimpiai selejtezőn és jövő tavaszi elitvilágbajnokságon” – mondta Majoross, aki korábban volt már másodedző a nemzeti csapat mellett, Jarmo Tolvanen betegsége miatt pedig ő volt a megbízott szakvezető a 2019-es kazahsztáni vb-n.

A 44 éves Majoross játékosként tagja volt a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló válogatottnak, a nemzeti csapatban közel 150-szer szerepelt. 2011-es visszavonulása után edzőnek állt. A MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Kétszer nyert Mol, illetve Erste Ligát. 2021-től tavaly nyárig a szlovák Nové Zámky vezetőedzője volt, majd az elmúlt idényben a német másodosztályú Ravensburgnál dolgozott.

Majoross Gergely kinevezését a távozó kapitány, Don MacAdam is támogatja. „Az is a feladataim közé tartozott ebben a szezonban, hogy megtaláljam a következő szövetségi kapitányt és a megállapodást is tető alá hozzam vele. A szövetség vezetőivel egyeztetett célunk az volt, hogy magyar szakember irányítsa a válogatottat és ezzel a játékosok is maximálisan egyetértettek. Szerencsére sok magasan kvalifikált hazai edző dolgozik, akik alaposan ismerik a szakmát és alkalmasak lennének a feladatra.

Majoross Gergely kimagaslik közülük, neki van a legnagyobb tapasztalata, ráadásul ennek nagy részét nívós külföldi ligákban szerezte”

– mondta MacAdam, hozzátéve, hogy a válogatottnál sikerült nagy fejlődést elérni ebben a szezonban, és Majoross tudni fogja, hogyan haladjon tovább ezen az úton. „Jók az alapok, de bőven van mit még tenni. Remélem, minden támogatást megkap a munkájához! Ha egy karakteres, büszke magyar szívvel játszó csapatot épít, akkor minden rendben lesz.”

A magyar férfi jégkorong-válogatott május 4-én megnyerte a Bolzanóban rendezett divízió I/A-világbajnokságot, így feljutottak az elit csoportba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!