Rekordsokan, több mint 25 ezren futottak az Ultrabalatonon

2024. május 6. – 11:55

Rekordsokan, több mint 25 ezren futottak az Ultrabalatonon
Balatongyörök, 2024. május 4. Versenyzők, segítők és érdeklődők a XVIII. NN Ultrabalaton futóverseny második napján, a balatongyöröki szakaszon 2024. május 4-én – Fotó: Katona Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az összes kategóriát, az egyénit, a kis- és nagycsapatos váltókat nézve összesen rekordsokan, több mint 25 ezren vettek részt csütörtöktől vasárnapig a XVIII. NN Ultrabalatonon. A futók most is Balatonfüredről indultak és a tavat megkerülve oda is érkeztek vissza 211 km után.

Egyéniben Erős Tibor 17 óra 35 perc 2 másodperccel ért be az első helyen. A legjobb női eredményt Nagy Katalin érte el 20 óra 20 perc 30 másodperces idővel. A pályacsúcsot továbbra is Mihalik Norbert tartja a 2023-ban elért 16 óra 27 perc 54 másodperccel.

Egyéniben közel 300-an indultak, összesen pedig 2500 csapat vágott neki a távnak, közel 30 országból érkeztek futók. Az egyéni futók és a 2-5 fős csapatok is pénteken rajtoltak el, míg a 6-13 fős csapatok szombaton vágtak neki a körnek.

A XVIII. UB-n Takács Krisztián azt a célt tűzte ki maga elé, hogy miután egyszer körbefutotta a Balatont a versenyen, alvás nélkül újra nekivág a körnek. Szombat délelőtt ért körbe először, vasárnap este pedig másodszor is befutott Balatonfüredre.

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampánya keretében idén hatodik alkalommal biztosítottak lehetőséget a futóknak, hogy időmérő csipjeik letéti díját karitatív célra ajánlhassák fel, melyet a vállalat két különböző forrásból is kiegészített 15 millió forinttal. A 2024-es összeg így 22 994 180 forint lett, amit a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet kapott meg, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!