Verstappen-duplázás szombaton: a sprintfutam után az időmérőt is simán nyerte

2024. április 20. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken még az autókat elhagyó sziktákról rendre kigyulladó fű, szombaton már Max Verstappen jelentette az izgalmakat az F1-be 2019 után visszatérő Kínai Nagydíj szombati eseményein. A kínai futamok négy éven át elmaradtak a Covid-világjárvány miatt, a visszatérés pedig Max Verstappennek sikerült a legjobban eddig – a háromszoros világbajnok a negyedik helyről indulva megnyerte a sprintfutamot, majd órákkal később az időmérőt is behúzta, így vasárnap ideális helyzetből várhatja a versenyt.

kiesett a sprintfutamon még sokáig élen álló Lewis Hamilton, aki csak 18. lett. Mellette az F1-karrierje során először hazai közönség előtt versenyző Csou Kuan-jü, illetve Kevin Magnussen, Cunoda Juki és Logan Sargeant maradtak még le a top 15-be jutásról.

A második szakaszban Lance Stroll, Daniel Ricciardo, Esteban Ocon, Alex Albon és Pierre Gasly csatlakoztak a kiesőkhöz. Carlos Sainz annak ellenére továbbjutott, hogy volt egy elég komoly megpördülése, a gumifalat is elkapta, de csak a Ferrari első szárnya sérült.

A végén, a mindenről döntő utolsó 12 percben Verstappen tovább uralta a mezőnyt, végül 322 ezredmásodperces előnnyel nyerte meg az időmérőt a csapattárs Sergio Pérez előtt. A két Red Bull mögött Fernando Alonso lett a harmadik, némi meglepetésre pedig mindkét McLaren a két Ferrari előtt végzett.

Magyar idő szerint szombaton hajnalban, az időmérő előtt rendezték meg a sprintfutamot a kínai versenyhétvégén. Meglepetésre ennek az időmérőjét Lando Norris nyerte, a világbajnoki címvédő Max Verstappen csak a negyedik helyről indulhatott, de ez sem okozott gondot a Red Bull pilótájának, aki a vizes, felszáradó pályán nagyon gyorsan rendet teremtett, és a 19 körös minifutam fele előtt átvette a vezetést attól a Lewis Hamiltontól, aki hosszú kihagyás után haladhatott újra hosszabb ideig az élen az F1-ben. Innentől nem sok minden nehezítette Verstappen dolgát, aki simán nyert.

A holland mögött elég nagy csata zajlott viszont, a 16. körben Carlos Sainz és Fernando Alonso kezdett hatalmas küzdelmbe, Alonso kőkeményen próbált védekezni, de ez túl keménynek bizonyult, a Sainzcal való csatában defektet kapott, ráadásul utólag meg is büntették, 10 másodperces büntetést és 3 büntetőpontot kapott.

Részben a defekt miatt Sergio Pérez, Sainz, Charles Leclerc és Lando Norris is elment a végül pontszerzés nélkül záró Alonso mellett. A sprintfutam nyolc pontszerző helyére végül Verstappen, Hamilton, Pérez, Leclerc, Sainz, Norris, Oscar Piastri és George Russell értek oda.

A Kínai Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 9.00-kor rajtol majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!