A nettó átlagbér háromszorosát is megkeresik az NB II.-es focisták

2024. április 17. – 06:17

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon két szakmát biztosan jól megfizetnek: a politikusokat és a sportolókat. A másodosztályú labdarúgó-bajnokságot vezető Nyíregyháza Spartacus FC tulajdonosa maga büszkélkedett el egy interjúban, hogy mennyit keresnek a klub játékosai.

„Nálunk ebben a szezonban sem emelkedett a büdzsé, biztos vagyok benne, hogy a költségvetés tekintetében nem vagyunk topcsapat az NB II.-ben. Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk” – mondta a Csakfoci.hu-nak Révész Bálint, akinek milliárdos logisztikai cége van.

A Világgazdaság kiszámolta, hogyan viszonyul a nyíregyházi focisták fizetése az átlagbérhez. Idén januárban a KSH adatai szerint 605 100 forint volt a bruttó átlagkereset, és a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt. A legrosszabbul kereső nyíregyházi focisták ennek a 144 százalékát vihetik haza, aki pedig 1,3 millió forintot kap havonta, az a hazai nettó átlagkereset több mint háromszorosát

Sajtóhírek szerint a magyar élvonalban az átlagos fizetési szint havi 4,5 millió forint, de volt olyan focista, aki az elmúlt idényben 24 millió forintot vihetett haza minden hónapban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!