Arccal szaladt bele Haaland bombájába, így szerzett öngólt a Luton hátvédje

2024. április 13. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

Átmenetileg az élre került és két ponttal vezet a Manchester City az angol bajnokságban, miután szombat délután nagyon simán, 5-1-re verte a Lutont. A Liverpool és az Arsenal viszont csak vasárnap játszanak, ha pedig nyernek, mindketten visszaelőzhetik a manchesteri csapatot.

A rengeteg sérülttel küszködő, a kiesés felé robogó Lutonnak ezen a meccsen sem volt szerencséje. Olyannyira, hogy másfél perc után egy öngóllal kerültek hátrányba, miután a japán Hasioka Daiki belerohant Haaland rosszul eltalált kapáslövésébe, ami így megpattanva védhetetlenül szállt be a kapuba.

Fotó: Andrew Boyers / Reuters
Fotó: Andrew Boyers / Reuters

A második gólra a második félidőig kellett várni, Kovačić lőtte be a 64. percben, bő tíz perccel később pedig Haaland talált be tizenegyesből, miután Dokut felborították a tizenhatoson belül. Nem sokkal később szépített a Luton, de Doku előbb egy szóló végén lőtte be a negyediket, aztán Gvardiolnak adott szép gólpasszt, így végül nagyon simán nyert a City.

Korábban a Newcastle némi meglepetésre 4-0-ra verte a Tottenhamet, a nap utolsó meccsén pedig a Manchester United játszott 2-2-t a Bournemouthszal. Itt mindkétszer Bruno Fernandesnek kellett szépítenie, miután a United hátrányba került, de a döntetlennel sem lehetnek elégedettek, mert így már a Newcastle is előzi őket a tabellán, és még messzebbre kerültek az El-csoportkörtől is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!