Milák a 100 gyors bajnoka, Hosszú Katinkát ketten is megelőzték

2024. április 9. – 17:44

Milák a 100 gyors bajnoka, Hosszú Katinkát ketten is megelőzték
Milák Kristóf a döntőre megborotválkozott, és jó benyúlással nyert – Fotó: MÚSZ

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar úszóbajnokság első versenynapján rendezték a 200 méteres vegyesúszás döntőjét. Hét hónappal a szülése után visszatérő Hosszú Katinka a táv első felét jól bírta, a harmadik ötvenen viszont visszaesett, Sebestyén Dalma megelőzte, és a gyorson sem engedte ki a kezéből az első helyet.

A második helyre Kapás Boglárka zárkózott fel, aki eddig nem preferálta ezt a távot. Sebestyén 2:13,75-tel nyert, Kapás 2:13,94-gyel fejezte be, Hosszú 2:15,5-tel zárt, ami négy másodperccel maradt el az olimpiai szinttől. Sebestyénnek már van A szintje, ezért ő ott lehet Párizsban. Az A szint: 2:11,47. Ezen a távon Hosszú 2015-ben elért világcsúcsa még áll: 2:06,12, mostanában kevesen közelítették meg.

„Sok minden történt itt a pályafutásomban, pár emlék felvillant a múltból. Ez egy jó kezdet, az anyuka szerep mellett úszónak lenni. Nagyon örülök, hogy még mindig úszhatok. Innen próbálok majd előre lépegetni, remélem, lesz még elég időm, hogy teljesítsem az A szintet” – mondta az M4 Sportnak a Duna Arénában.

100 gyorson Milák Kristóf 48,38-cal csapott a célba, és 16 századdal megverte Németh Nándort, aki történelmi vb-bronzot nyert idén februárban, Dohában. Miláknak ez az ideje mindössze négy századdal gyengébb, mint az olimpiai szint.

Milák a döntőre megborotválkozott, és a végén nagy csatában, jobb benyúlással lett az első. Ahogy eddig, most sem nyilatkozott senkinek, átsétált az interjúzónán, és bement az öltözőbe.

Németh úgy értékelt, nehezen hiszi el, hogy edzés nélkül ilyen időre képes a riválisa. Mindenesetre nagyon várják vissza, hogy az olimpián a váltót segítse, mert vele akár az éremért is csatába indulhatnak.

A tavalyi áprilisi országos bajnokság óta Milák nem versenyzett, kihagyta a tavaly júliusi világbajnokságot, és a 2024-est is. Márciusban viszont elment az edzőtáborba, és onnantól keményen készül. Szerda este 200 pillangón versenyez, az állóképességéről, akkor tudhatunk meg többet. Azon a távon megvan az olimpiai szintideje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!