Bajnokok Ligája: tíz gól született a negyeddöntők első meccsein

2024. április 9. – 23:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen tíz gól született a Bajnokok Ligája kedd esti negyeddöntőin: a Real Madrid–Manchester City mérkőzés 3-3-as, az Arsenal–Bayern München meccs pedig 2-2-es döntetlennel ért véget.

A Real Madrid–Manchester City mérkőzés villámgóllal indult, miután Bernardo Silva a 2. percben kihasználta a rosszul felállított egyszemélyes madridi sorfalat, és 30 méteres szabadrúgásból betalált a Real kapujába. A hátrányra kiválóan reagált a spanyol csapat, és a 14. percben már ők vezettek 2-1-re, miután Eduardo Camavinga és Rodrygo is gólt lőtt egy-egy gyors kontratámadás végén.

A folytatásban is a Real volt veszélyesebb, de nem tudták növelni előnyüket. A címvédő Manchester City a második félidőben nagyobb fölényben játszott, a 66. percben Phil Foden góljával egyenlítettek, majd öt perccel később a védő Josko Gvardiol gyönyörű átlövésével ismét előnybe kerültek. De a Real a harmadik kapott gól után sem esett össze, sőt, sebességet váltottak, aminek gyorsan meglett az eredménye, méghozzá egy szépségdíjas gól formájában. Vinícius Júnior keresztlabdáját Federico Valverde kapásból lőtte a jobb alsó sarokba 14 méterről. Ezek után a Real maradt aktívabb, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni, így 3-3-ról folytatódik a párharc a jövő héten Manchesterben.

Az Arsenal–Bayern München meccs is gólgazdag és élvezetes volt. Az Arsenal kezdett jobban, de hiába kerültek előnybe Bukayo Saka találatával a 12. percben, a Bayern szinte a semmiből egyenlített, Leon Goretzka kiugratása után Serge Gnabry talált a kapuba. A 32. percben William Saliba akasztotta Leroy Sanét a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Harry Kane magabiztosan belőtte, amivel a Bayern 2-1-re fordított.

A második félidőben sokáig a Bayern akarata szerint alakult a játék, de nem tudták növelni az előnyüket. A mérkőzés vége inkább az Arsenalé volt, a 76. percben Leandro Trossard góljával egyenlítettek, de újabb gólt nem tudtak szerezni, így 2-2 lett a végeredmény. A visszavágót egy hét múlva Münchenben rendezik.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!