Man Utd–Liverpool 2-2, Szoboszlaiék visszacsúsztak a második helyre a Premier League-ben

2024. április 7. – 18:26

Man Utd–Liverpool 2-2, Szoboszlaiék visszacsúsztak a második helyre a Premier League-ben
Szoboszlai Dominik egyik gólhelyzete a Manchester United elleni meccsen – Fotó: Carl Recine / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

2-2-es döntetlent játszott a Liverpool a Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában. Jürgen Klopp csapata ezzel elvesztette kétpontos előnyét az Arsenallal szemben, és visszacsúszott a Premier League második helyére. A londoniak szombaton idegenben 3-0-ra győztek a Brighton ellen, és 71 ponttal állnak az élen. A Liverpoolnak is 71 pontja van, de jelenleg rosszabb gólkülönbséggel áll a második helyen. A harmadik Manchester Citynek 70 pontja van.

Az első félidő egyértelműen a Liverpoolé volt, a 23. percben Luis Díaz góljával lett 0-1. A szünet után azonban Quansah óriásit hibázott, és a saját térfélen gyakorlatilag gólpasszt adott Bruno Fernandesnek, aki távolról a kapuba emelt (1-1). A 68. percben a 18 éves Kobbie Mainoo gyönyörű góljával fordított a United, a végeredményt Mohamed Szalah tizenegyesből állította be a 84. percben. A hétperces ráadásban is voltak még izgalmak, de maradt a döntetlen.

A magyar válogatott csapatkapitányát a 66. percben cserélték le. Szoboszlai most is nagyon agilis volt, a mérkőzés elején többször is veszélyeztette Onana kapuját, de nem sikerült gólt rúgnia.

Korábbi eredmények:

  • Brighton–Arsenal 0-3 (0-1)
  • Crystal Palace–Manchester City 2-4 (1-1)
  • Luton Town–Bournemouth 2-1 (0-0)
  • Aston Villa–Brentford 3-3 (1-0)
  • Everton–Burnley 1-0 (1-0)
  • Fulham–Newcastle United 0-1 (0-0)
  • Wolverhampton Wanderers–West Ham United 1-2 (1-0)

Az MTI összesítése szerint a két csapatnak a vasárnapi már a 215. egymás elleni összecsapása volt, a bajnokságban a 182. A bajnoki örökmérleg 69 United-siker és 51 döntetlen mellett 61 Liverpool-győzelmet mutatott. Decemberben Liverpoolban 0-0-s döntetlen született, az Old Traffordon legutóbb 2-1-re nyertek a hazaiak.

Az őrült bajnoki harc folytatódhat a Premier League-ben, a versenyfutást szakértőnk, Mészáros Ábel ebben a cikkében elemezte>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!