Meghalt Müller Sándor, a Vasas egykori válogatott futballistája

2024. április 3. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

75 éves korában meghalt Müller Sándor magyar bajnok válogatott labdarúgó – írta az MTI.

Müller Sándor a III. kerületi TVE együttesében kezdett futballozni, majd húszévesen a Vasashoz igazolt. Az angyalföldiekkel 1970-ben Közép-európai Kupát, 1973-ban Magyar Kupát nyert, illetve tagja volt a klub máig utolsó bajnokcsapatának az 1976/77-es idényben. A jó cselezőkészséggel és gólérzékenységgel rendelkező Müller összesen 318 NB I.-es meccsen ölthette magára a Vasas mezét – írta a klub nekrológja.

1980-tól külföldön is kipróbálta magát, előbb a belga Royal Antwerp, majd a spanyol Hercules Alicante együttesében futballozott. Három évvel később még egy idényre visszatért a Vasashoz, a pályafutását pedig az osztrák Leopoldstadtnál fejezte be.

Müller 1970-ben mutatkozott be a magyar válogatottban, ahol 17 mérkőzésen egy gólt szerzett. Szerepelt az 1982-es világbajnokságon, pályára lépett az El Salvador ellen 10-1-re megnyert mérkőzésen. Müller Sándort a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti – áll az MLSZ honlapján.

A Vasas szintén saját halottjának tekinti Müller Sándort, akire a szerdai Vasas FC-Paks kupamérkőzés keretében is megemlékeznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!