Kézi-BL: újra nagyon elverte a Szegedet a Veszprém

2024. március 28. – 20:21

Kézi-BL: újra nagyon elverte a Szegedet a Veszprém
Bánhidi Bence nagy csatát vívott, de sokszor hibázott – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy tavaly, idén is egymással találkozott a két magyar csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Mind a Szeged, mind a Veszprém tehetett volna arról, hogy ne jöhessen létre ez a párharc, de a Szeged veszített a Kiel, a Veszprém pedig a Magdeburggal szemben hazai pályán, így ismét összekerültek a legjobb nyolc közé jutásért.

Egy éve a Szeged végig alárendelt szerepet játszott, és egy súlyos, 13 gólos verést kapott. A mostani találkozó sem kezdődött könnyen, mert a hetedik percben már időt kellett kérnie Kárpáti Krisztiánnak, mert a csapata 6–1-es hátrányba került. Corrales jól védett, a gyors lerohanásokkal szemben a hazai csapat tehetetlen volt. Ezt az öt gólt a Veszprém sokáig tudta tartani, 16–11 is volt, a félidő hajrájára 17–20 volt az állás.

A második félidő is szegedi hullámvölggyel indult, 19–25-nél újra időt kellett kérnie a szegedi edzőnek. Imsgaard védéseivel úgy tűnt a félidő közepén, hogy a Szeged szorossá tudja tenni a meccs végjátékát, de nem így lett, mert a másik oldalon Corrales is bravúrokat mutatott be, a spanyol kapus volt a mezőny legjobbja.

Kárpáti nyolc perccel a vége előtt, 32–26-os veszprémi vezetésnél harmadszor is időt kért, hogy egyáltalán maradjon esély a visszavágóra. A felzárkózás azonban nem sikerült, és 37–30-ra kikapott a csapata. Az utolsó másodpercben is a vendégcsapat talált be, a továbbjutás innen már csak formalitás.

A magyar párharc győztese a dán Aalborggal találkozik, a győztes jut el a kölni négyes döntőbe.

„Tudtuk, hogy a Veszprém nagy tempóban kezdi a meccset, készültünk arra, hogy a visszarendeződést megszervezzük. Mentálisan nem tudtuk összerakni magunkat, de azt is be kell látni, hogy a Veszprém a világ egyik legjobb csapata” – értékelte a szegedi edző, Kárpáti Krisztián. Kárpáti 12 év után az első magyar edző a BL-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!