Határellenőrzés lesz Németországban a nyári futball-Európa-bajnokság ideje alatt

2024. március 26. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt – írta az MTI.

Nancy Faeser (SPD) német belügyminiszter a Rheinische Post nevű napilap keddi számában elmondta, azért döntöttek az ideiglenes határellenőrzés mellett, hogy megakadályozzák erőszakos cselekmények lehetséges elkövetőinek bejutását az országba. Kiemelte, a lehető legjobb védelmet akarják biztosítani a jelentős nemzetközi sportesemény számára.

A belügyminiszter azt mondta, a hangsúly a szélsőségesekkel, a huligánokkal, és az erőszakos cselekmények elkövetőivel szembeni, valamint a kibertámadások elleni védekezésen van.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik, a döntőt július 14-én játsszák. A magyar válogatott a csoportkörben elsőként Svájccal találkozik Kölnben, majd Stuttgartban előbb a házigazda Németország, aztán Skócia lesz az ellenfele.

Németországban a 2006-os világbajnokság idejére is ideiglenesen határellenőrzést vezettek be, és Faeser az elmúlt napokban már utalt arra, hogy ezt ismét fontolgatják. A belügyminiszter február közepén június közepéig meghosszabbította a lengyel, a cseh és a svájci határok ellenőrzését, aminek célja a csempészet és az illegális migráció megállítása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!