Elsírta magát a Real futballistája, amikor az őt ért rasszista támadásokról kérdezték

2024. március 25. – 22:27

Másolás

Vágólapra másolva

Vinícius Junior, a Real Madrid brazil futballistája már többször nyíltan kiállt a szurkolók felől érkező rasszista támadások ellen, de nem sokat változik a spanyol futballközeg. Ez derült ki a Real Madrid hétfői sajtótájékoztatóján is.

A futballistát a korábbi rasszista incidensekről kérdezték, és ő könnyek között válaszolt az újságíróknak. Az előző szezonban tízszer tapasztalt rasszista támadást a spanyol bajnokságban, mondta, majd arról beszélt, hogy nem hagyja győzni a fajgyűlölőket.

„Meg sem fordult a fejemben, hogy elhagyjam Spanyolországot, mert ha elhagyom Spanyolországot, pontosan azt adom a rasszistáknak, amit akarnak. Maradok, mert így a rasszisták továbbra is egyre jobban láthatják az arcomat. Merész játékos vagyok, a Real Madridban játszom, sok címet nyerünk, és ez sok embernek nem tetszik. Csak futballozni akarok, de nehéz előrelépni, egyre kevésbé van kedvem játszani” – mondta Vinícius Junior.

Kedden Brazília Spanyolországgal játszik a madridi Bernabéu stadionban barátságos mérkőzésen. A meccs az „Egy bőr” szlogenű rasszizmusellenes kampány része.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!