17 éves góljával verték a brazilok Angliát idegenben

2024. március 23. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kikapott hazai pályán barátságos mérkőzésen Anglia Brazíliától. A mérkőzés több szereplőnek is emlékezetes lehet, hiszen mindkét csapatban voltak debütálók, az új brazil szövetségi kapitány győztes meccsel indított, és megszerezte első válogatott gólját Endrick, a brazilok 17 éves csodagyereke.

Ez volt az idei első tétmérkőzés a Wembley-ben, ahol először ült a brazilok padján Dorival Junior, az új szövetségi kapitány. Dorival Juniort azután nevezték ki, hogy Brazília elvesztette az utolsó három világbajnoki selejtezőjét a 2026-os tornára.

Az angolok négy újoncot hívtak be a keretbe, Jarrad Branthwaite (Everton), Ezri Konsa (Aston Villa) és Anthony Gordon (Newcastle) mellett a Manchester United mindössze 18 éves saját nevelését, Kobe Mainoo-t is. Erre azért is volt lehetősége Gareth Southgate-nek, mert több mint fél tucat alapember kimaradt a mostani keretből. Hasonló helyzetből indultak a brazilok, ahol ilyen-olyan okok miatt többek között Martinelli, Ederson és Casemiro is hiányzott. Ederson mellett sérüléssel küszködik Alisson is, ezért Dorival Junior három újonc kapust hívott be a keretbe, közülük Bento volt az, aki nemcsak bemutatkozott, hanem kapott gól nélkül hozta le a találkozót. Velük összesen tizenegy újonc kapott helyet a brazil keretben.

Az első félidőben ugyan volt több helyzet is, de nem született gól, viszont sérülés miatt le kellett cserélni az angoloktól Kyle Walkert. Az első félidőben a brazilok valamivel veszélyesebbnek tűntek az angoloknál, és ez a valamivel visszafogottabb második félidőre is igaz volt. Mégis egészen a 80. percig kellett várni az első olyan akcióra, amiből gól született. A mindössze 17 éves csodagyerek, a Palmeirasban a Real Madridtól kölcsönben játszó Endrick talált be, ezzel megszerezte az első felnőtt válogatott gólját mindössze a harmadik meccsén. Endrick ráadásul majdnem duplázott, de óriási helyzetben Pickfordba lőtte a labdát.

Ezzel Brazília 0-1-es eredménnyel győzött a Wembley-ben. Az angolok történetük során mindössze négyszer tudtak nyerni a brazilok ellen huszonhét mérkőzésből. Utoljára 2013-ban sikerült nekik egy hazai barátságos meccsen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!