Több mint tíz év után rácsok mögé kerül nemi erőszak miatt Robinho

2024. március 22. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Brazíliai otthonában letartóztatták Robinhót, a Real Madrid egykori támadóját, aki 100-szor szerepelt hazája válogatottjában, írja a BBC. Robinhóra kilenc év börtön vár, amiért több társával megerőszakoltak egy albán nőt 2013-ban Olaszországban. Az olasz hatóságok régóta a volt focista kiadatását kérték, de sikertelenül. Most Brazíliában töltheti le a börtönbüntetését.

A brazil bíróság azt is kimondta, hogy a büntetését rácsok mögött kell letöltenie, tehát szó se lehet házi őrizetről. A brazil közvélemény üdvözölte a döntést, ugyanis félő volt, hogy népszerűsége és ismertsége miatt a focista soha nem kapja meg a megérdemelt büntetését.

Robinho az AC Milan játékosa volt 2013-ban, és egy night-clubban erőszakolt meg több társával egy 22 éves albán nőt. A rendőrség később elfogott tőle egy üzenetet, amiben azt írta egy másik társának, hogy nevet az egészen, és nem érdekli, hiszen a nő olyan részeg volt, hogy úgysem emlékszik semmire. Végül 2017-ben ítélték kilenc év börtönre, de mivel Brazília nem adja ki senkinek az állampolgárait, az olasz hatóságok nem tudták lecsukni. Hiába fellebbeztek, az ítéletet 2020-ban megerősítette az olasz bíróság. A nyomozás során az is kiderült, hogy Robinho kinevette és brutálisan megalázta a fiatal nőt, és szándékosan félrevezette a hatóságokat is.

Végül 2022-ben az olasz hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene és egyik barátja ellen, és megkérték a brazilokat, hogy akkor az országban töltse le a börtönbüntetését. Emiatt elvették az útlevelét, és megtiltották, hogy elhagyja az országot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!