Gulácsi és Orbán is kezdő volt csapatuk kiütéses győzelménél

2024. március 15. – 23:23

Gulácsi és Orbán is kezdő volt csapatuk kiütéses győzelménél
Az RB Leipzig játékosai az 1. FC Köln elleni német bajnoki mérkőzésen 2024. március 15-én – Fotó: Federico Gambarini/ dpa / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Köln otthonában a német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. Mindkét magyar válogatott futballista végigjátszotta a találkozót – írta az MTI.

A Leipzig a 15. percben Xavi Simons góljával szerezte meg a vezetést, de a Köln csatára, Szárgisz Adamján három perccel később már egyenlített is. A második félidőben aztán beindult a vendég csapat, Loïs Openda a 63. és 67. percben is betalált, Amadou Haidara 70. percben lőtt gólja pedig végleg eldöntötte a meccset. Az ötödik lipcsei gólt a csereként beállt Yussuf Poulsen szerezte a 82. percben.

A Lipcse sorozatban harmadszor nyert, míg a Köln immár hét forduló óta nyeretlen a Bundesligában. Gulácsi és Orbán csapata 49 ponttal jelenleg 4. a bajnokságban, a 18 pontos Köln az osztályozót érő 16. helyen áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!