Most messze volt a bravúr: Alcaraz visszavágott Marozsánnak

2024. március 12. – 22:37

Most messze volt a bravúr: Alcaraz visszavágott Marozsánnak
Marozsán Fábián a szettek elején jól játszott – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Világszenzációt okozó tavaly májusi győzelme után Marozsán Fábián idén márciusban is összecsapott a világranglista második helyén álló spanyol Carlos Alcarazzal. Egy éve salakon játszottak, most gyorsabb felületen, kemény pályán, a kaliforniai Indian Wellsben, ami nem növelte a legjobb magyar teniszező esélyeit.

A rangsor 58. helyén álló Marozsán először lépett fel a világ második legnagyobb teniszstadionjában, a 16 ezer nézőt befogadó Indian Wells Gardenben, de jó benyomást keltett vagány játékával és ütéseivel.

Két jó szervával kezdett, de az első gémet csak bréklabda hárítása után tudta megnyerni. A harmadik adogatógémet hozta a legsimábban, akkor néhány tenyeressel érezhetően meg is lepte riválisát. Eközben Alcaraz is magabiztos volt az adogatásainál, élményszámba menő tenyereseket eresztett el.

A magyar játékos a negyedik adogatását nem tudta hozni,

mert egyszer hibázott, utána pedig egy hosszú labdamenetben nagyon taktikusan játszott ellene a spanyol, és a türelme pontot ért. Marozsán két bréklabdát hárított, de a harmadikat nem tudta, így 4:3-ra vezetett a spanyol. A magyar játékost kibillentette, hogy elbukta az adogatását, és mivel a következőt is elveszítette, az első szett el is ment 6:3-ra.

A második szettben fej fej mellett haladtak 2:2-ig, azzal a különbséggel, hogy most Marozsánnak kellett egyenlítenie. A második szervagémében bátran és pontosan játszott, fonákkal is mert gyorsítani, amivel meglepte ellenfelét. A harmadik gémben azonban Alcaraz ismét jobban koncentrált, megint három bréklabdáig jutott el, és a harmadikat már nem tudta hárítani a magyar. A meccs pontját is ekkor ütötte a spanyol, kiszorított helyzetből egy extra tenyeressel elütött a hálóhoz húzódó riválisa mellett.

Innen már nem volt visszaút, noha Marozsán – először a meccsen – két bréklabdáig eljutott, Alcaraz négy ponttal válaszolt, és 5:2-es előnybe került. Marozsán jól szervált, de a spanyol is értékesítette mind a négy adogatását, és lezárta a meccset. 6:3, 6:3-mal ment tovább, és mivel a szerb Novak Djoković már nincs versenyben, abszolút esélyessé lépett elő.

Marozsán tizenegy nyerőt ütött, ellenfele a dupláját, de egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. Másodszor jutott el 1000-es tornán a 16 közé, így közelít a legjobb ötven felé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!