Megrándult Marozsán Fábián bokája, de bízik benne, hogy felépül Alcaraz ellen

2024. március 11. – 08:02

Megrándult Marozsán Fábián bokája, de bízik benne, hogy felépül Alcaraz ellen
Marozsán Fábián tavaly salakon legyőzte Alcarazt, most kemény pályán csapnak össze – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A nyolcaddöntőbe jutott Marozsán Fábián az Indian Wells-i ATP 1000-es tornán, miután simán 6:2, 6:2-re legyőzte az elmúlt hetekben salaktornákon jól teljesítő brazil Thiago Seyboth Wildet.

„Már a beütés is kifejezetten jól sikerült – az is mutatja az előrelépést, hogy már olyan nevekkel melegíthetek be a meccseimre, mint Sztefanosz Cicipasz vagy az előző mérkőzésemet megelőzően Andy Murray. Ezúttal Cicipasz ritmusa jobban is feküdt, mint korábban a brit játékosé, minden úgy történt, ahogyan azt szeretem” – osztotta meg a részleteket Marozsán Fábián.

A menedzsmentje közleményéből az is kiderült, hogy a világranglista 58. helyén álló teniszező ellen a brazil nem találta a ritmust, míg Marozsán remekül variálta a szervákat, összejött, amit szeretett volna, és rá tudta kényszeríteni ellenfelére saját stílusát.

„A statisztikákon is látszik, hogy gyors volt a tempó, és sikerült, amit kitűztem magamnak, jól mozogtam a pályán. Kicsit megrándult a bokám a végén, amikor kiment, kezelést, kötést is kaptam, de bízom benne, hogy a következő másfél-két napban megfelelően regenerálódok”

– magyarázta.

Következő mérkőzését a legjobb 16 között Carlos Alcaraz ellen játssza, aki 6:2, 6:3-ra múlta felül Félix Auger-Aliassime-et. Jöhet tehát a tavalyi, római mérkőzés visszavágója – ezúttal kemény pályán. Egy éve Rómában Marozsán még jócskán a százon kívül volt, amikor nagy bravúrral megverte Alcarazt.

A találkozójuk magyar idő szerint kedden lesz, legkorábban 19 órától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!