Bajnokok Ligája: Orbán gólt fejelt a Realnak, de ez is kevés volt a Leipzig továbbjutásához

2024. március 7. – 05:46

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott Willi Orbán gólt szerzett a Real Madrid ellen, de ez is kevés volt ahhoz, hogy az RB Leipzig továbbjusson a Bajnokok Ligájában, miután a nyolcaddöntő visszavágóján 1-1-es döntetlent játszottak. Ennek köszönhetően a Real 2-1-es összesítéssel került a legjobb nyolc közé. A címvédő Manchester City az idegenbeli 3-1-es siker után otthon is ugyanilyen arányban verte a dán FC Københavnt, ezzel simán bejutottak a negyeddöntőbe – írta az MTI.

Orbán gólja kevés volt a továbbjutáshoz

Gulácsi Péter a kapuban, Orbán pedig a védelem tengelyében kapott helyet kezdőként a lipcsei csapatban. Az első félidőben végig aktívabban és veszélyesebben futballozott a Leipzig, a belga Lois Opendának három nagy helyzete is volt, de a lövései nem találták el a kaput. A jól teljesítő Leipzig-védelemnek köszönhetően a Realnak nem volt igazán nagy helyzete az első félidőben.

A második félidőben már veszélyesebb volt a Real támadójátéka, ennek pedig a 65. percben eredménye is lett, Jude Bellingham nagyszerű labdáját Vinícius Júnior vágta Gulácsi kapujába 13 méterről. Válaszul a Leipzig azonnal a kapuja elé szegezte a Realt, három perc múlva pedig Orbán fejelt remekül a hálóba, ezzel meccsben tartva a németeket. Ezután is intenzív maradt a játék, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, majd a 91. percben a Leipzig spanyol támadója, Dani Olmo a keresztlécre emelt. Ez volt a meccs utolsó nagy gólszerzési lehetősége. Az RB Leipzig a két mérkőzésen hősiesen küzdött, de végül nem tudta kiejteni a Real Madridot.

Az RB Leipzig játékosa, Willi Orbán és csapattársai a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után 2024. március 7-én – Fotó: Violeta Santos Moura / Reuters
Az RB Leipzig játékosa, Willi Orbán és csapattársai a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után 2024. március 7-én – Fotó: Violeta Santos Moura / Reuters

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote közlése szerint Willi Orbán a második magyar játékos, aki gólt szerzett a Real Madrid ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Elsőként ez ifjabb Albert Flóriánnak sikerült 1995 novemberében, amikor a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Reallal. A válogatott védő csaknem 14 év után talált be a Santiago Bernabéu-stadionban magyarként, legutóbb Vadócz Krisztián szerzett gólt a Real otthonában 2010. május 2-án, az Osasuna színeiben, a 3-2-re elveszített spanyol bajnoki összecsapáson.

Simán nyert a City

Manchesterben a címvédő City gyakorlatilag kilenc perc alatt eldöntötte a továbbjutást: Josep Guardiola csapata ugyanis kevesebb mint tíz perc alatt kétgólos előnyre tett szert Manuel Akanji, valamint Julian Álvarez találatának köszönhetően. A København ugyan még a harmincadik perc előtt szépíteni tudott, a szünetre mégis a továbbjutás tudatával vonulhatott a City, Erling Haaland a ráadás perceiben 3-1-re módosította az állást. A fordulás után több gól már nem született, így a manchesteriek kettős sikerrel léptek tovább.

Eredmények, nyolcaddöntő, visszavágók:

  • Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 1-1 (0-0)
    gólszerzők: Vinícius Júnior (65.), illetve Orbán (68.)
    továbbjutott: a Real Madrid, 2-1-es összesítéssel.
  • Manchester City (angol)–FC København (dán) 3-1 (3-1)
    g.: Akanji (5.), Alvarez (9.), Haaland (45+3.), illetve Elyounoussi (29.)
    tj.: a Manchester City, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!