Előkerült Gerhard Berger 28 évvel ezelőtt ellopott Ferrari Testarossája

2024. március 4. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták Gerhard Berger 28 évvel ezelőtt ellopott tűzpiros Ferrari Testarossáját – írta a The Telegraph.

1995. április 30-án az olaszországi Imolában rendezték a Forma–1-es San Marinó-i Nagydíjat. A versenyt a williamses Damon Hill nyerte, mögötte a Ferrari két pilótája, Jean Alesi és Gerhard Berger végzett a dobogón. Alesi és Berger öröme nem lehetett teljesen felhőtlen, mert ezen a versenyhétvégén ellopták a sportkocsijaikat.

A korabeli beszámolók szerint Berger tetten érte a tolvajokat, amint épp menekültek a Ferrarijával, mire az osztrák pilóta az egyik barátja Volkswagen Golfjával vette őket üldözőbe, de a tolvajok lerázták. Alesi ezüstszürke Ferrari F355-öse szintén eltűnt a szállodájuk parkolójából. Az olasz rendőrség úgy vélte, hogy az autókat valószínűleg megrendelésre lopták el. Ezután közel harminc évig semmi hír nem volt az autókról.

Idén januárban aztán a londoni rendőrség jelzést kapott a Ferraritól, az olasz luxusautógyártó azt közölte, hogy nemrég ellenőriztek egy olyan Testarossát, amit egy amerikai vevő tavaly egy brit közvetítőn keresztül vásárolt meg. Az autóról megállapították, hogy az valójában Berger ellopott Ferrarija. A nyomozók ezután kiderítették, hogy a kocsit röviddel a lopás után Japánba szállították, majd 2023 végén Nagy-Britanniába vitték. A rendőrök Londonban bukkantak a kocsi nyomára, és lefoglalták.

 Gerhard Berger Ferrari F512M típusú autója, amint 1995-ben elloptak – Fotó: Metropolitan Police  Gerhard Berger Ferrari F512M típusú autója, amint 1995-ben elloptak – Fotó: Metropolitan Police
 Gerhard Berger Ferrari F512M típusú autója, amint 1995-ben elloptak – Fotó: Metropolitan Police
Gerhard Berger Ferrari F512M típusú autója, amint 1995-ben elloptak – Fotó: Metropolitan Police

A nyomozást vezető Mike Pilbeam rendőrfőnök azt mondta: „Az ellopott Ferrari értéke megközelíti a 350 000 fontot (több mint 161 millió forint), több mint 28 évig eltűntként volt nyilvántartva, mielőtt négy nap alatt sikerült felkutatnunk. A nyomozás fáradságos volt, és a világ minden tájáról felvettük a kapcsolatot a hatóságokkal. Gyorsan együttműködtünk partnereinkkel, köztük a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséggel, valamint a Ferrarival és nemzetközi autókereskedésekkel. Ez az együttműködés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megismerjük a jármű hátterét, és megakadályozzuk, hogy elhagyja az országot.” A nyomozás továbbra is folyamatban van, letartóztatásokra egyelőre nem került sor az ügyben.

Alesi ezüst Ferrarijáról továbbra sincs hír.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!