Verstappen nem bír leállni, az idei első időmérő is az övé

2024. március 1. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Izgalmas felvezetés után jött el a 2024-es Forma–1-es szezon első időmérője, és nem elsősorban a még mindig nem lezárult Red Bull-botrányra gondolunk. A két csütörtöki és egy pénteki szabadedzésen ugyanis teljesen összevissza volt a sorrend, a három első helyet Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton és Carlos Sainz szerezték meg, de mögöttük is nagyon váltakozó volt a felhozatal. Elég csak annyi, hogy a tavalyi évet minden szempontból szétdomináló Max Verstappen két hatodik és egy harmadik edzéshellyel érkezett a bahreini időmérőre.

Ennek az elején nem is volt meglepetés, a szezon előtti teszt alapján legtöbb szakértő által utolsó helyre várt Alpine két pilótája zárta a sort, rajtuk kívül még a williamses Logan Sargeant, illetve az Alfa Romeóról Stake F1 Team Kick Sauber névre váltó csapat két versenyzője estek ki leghamarabb.

Másodikra már több izgalom jött, a két Mercedes például csak az utolsó pillanatban tudott bejutni a top 10-be. Az élen a ferraris Charles Leclerc ment tovább Verstappen előtt, a második öt kiesőhelyen pedig Kevin Magnussen, a két Visa Cash App RB F1 Team-versenyző (korábbi nevén AlphaTauri) Alex Albon és Lance Stroll osztoztak.

A legvégére aztán helyreállt az elmúlt években megszokott rend, Verstappen több mint két tizedmásodperces előnnyel nyerte meg az időmérőt Charles Leclerc és George Russell előtt. Jól jelzi, hogy mekkora is Verstappen előnye a többiekhez képest, hogy a második helyezett előtti 228 ezredmásodperces előnye több, mint amennyi a második Leclerc-t és a hetedik Lando Norrist elválasztja.

A 2024-es szezon első futama magyar idő szerint szombaton 16.00-kor rajtol majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!