Doppingvétség miatt négy évre eltiltották a futballvilágbajnok Paul Pogbát

2024. február 29. – 14:12

Másolás

Vágólapra másolva

Négy évre eltiltották a Juventus középpályását, Paul Pogbát, miután bizonyíthatóan doppingvétséget követett el, írja a BBC.

A 30 éves francia válogatott Pogba tavaly szeptemberben akadt fent a doppingellenőrzésen, miután egy augusztusi, Udinese elleni bajnoki mérkőzést követően szúrópróbaszerűen mintát vettek tőle, és szintetikus tesztoszteron nyomait találták meg a szervezetében. A játékjogát akkor ideiglenesen függesztették fel.

Októberben aztán a B mintájának vizsgálata is pozitív eredményt hozott, az olasz nemzeti doppingellenes bíróság (Nado) pedig csütörtökön maximális, négy éves eltiltást szabott ki rá. Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a futballista egyik hozzátartozója az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy Pogba megfellebbezi a döntést

Paul Pogba 2022-ben tért vissza a Juventushoz a Manchester Unitedtől, de az előző szezonban a sérülése miatt alig futballozott, így az ezüstérmes francia válogatott világbajnoki keretéből is kimaradt. A szerződése a Juventusnál 2026 júniusában jár le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!