Összeesett az otthonában a 47-szeres svéd válogatott futballista, egy hete lélegeztetőgépen van

2024. február 27. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Akut agyproblémák miatt lélegeztetőgépen van Kristoffer Olsson 47-szeres svéd válogatott futballista – írta az MTI.

A dán FC Midtjylland 28 éves játékosa egy hete összeesett az otthonában, elvesztette az eszméletét, és azóta az aarhusi kórházban ápolják. Az orvosok szerint mesterséges lélegeztetésre szorul, és agyi rendellenesség állhat a háttérben, de a pontos diagnózis még nem ismert. Egyelőre annyi bizonyos, hogy idegenkezűség nem történt.

Kristoffer Olsson a Lengyelország elleni vb-selejtezőn 2022. március 29-én Chorzowban – Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto via AFP
Kristoffer Olsson a Lengyelország elleni vb-selejtezőn 2022. március 29-én Chorzowban – Fotó: Foto Olimpik / NurPhoto via AFP

Olsson ifiként az Arsenal utánpótlásában is megfordult. Felnőtt szinten a svéd AIK Solnában, az orosz Krasznodarban és a belga Anderlechtben is játszott. A svéd válogatottban 2017-ben mutatkozott be, és tagja volt a 2021-es Európa-bajnokságon szereplő svéd csapatnak.

Jelenlegi klubja, az FC Midtjylland kedden volt kénytelen kiadni egy közleményt az egyre erősödő pletykák miatt. Ebben az írták, hogy a 28 éves svéd válogatott játékos múlt hét kedden az otthonában elvesztette az eszméletét, és az Aarhusi Egyetemi Kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépen tartják.

„Kristoffer Olsson egy akut agyi betegségben szenved, amely nem önsértésből ered, és nem is külső tényező okozta. Dánia vezető orvosszakértői csoportja jelenleg is keményen dolgozik a diagnózis felállításán és a megfelelő kezelés megkezdésén. A kórházba kerülése óta Kristoffert a közvetlen családja és az FC Midtjylland stábjának tagjai veszik körül, és a terület specialistái kezelik” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!