Marco Rossi: Az ember bármelyik pillanatban a magasból a porba hullhat

2024. február 26. – 16:31

Marco Rossi: Az ember bármelyik pillanatban a magasból a porba hullhat
Marco Rossi az Eb-re jutást ünnepli a Puskás Arénában – Fotó: Kurucz Árpád / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olasz Tuttomercatónak adott hosszú interjút. Ebben elmondta, hogy a minimális elvárás a csapatától a továbbjutás az Európa-bajnokságon. A sorsolás után a szakember úgy nyilatkozott, hogy a továbbjutás az álom, Csányi Sándor MLSZ-elnök azonban már akkor kijelentette, a továbblépés a cél.

Ami nem lesz könnyű, mert Magyarország a remek játékosokkal rendelkező Svájc ellen kezdi az Eb-t június 15-én, majd négy nappal később a házigazda németekkel folytatja, végül a skótokkal méri össze az erejét június 23-án.

Rossi elárulta, hogy az elmúlt években a Premier League-ből és a Bundesligából is kapott ajánlatokat, ám az olasz élvonalból egyszer sem. A háború előtt az oroszok is keresték.

„Jelenleg az foglalkoztat, hogy kitöltsem a szerződésemet, de az út tele van buktatókkal, és az ember bármelyik pillanatban a magasból a porba hullhat. Ha minden jól alakul, akkor szeretném kitölteni a 2025 decemberéig szóló szerződésemet.”

Az viszont kikötés nála, hogy ha beérkezik egy ajánlat, amely elgondolkodtatja, arról tájékoztatja a szövetséget, és csak akkor megy el, ha az elnökség jóváhagyja a távozását.

Arról is beszélt még, hogy a válogatott mellett klubcsapat irányítása is lehetséges, ahogy azt Francesco Calzona példáján láthatjuk, aki amellett, hogy a szlovákok kapitánya, a Napoli edzője is lett egyben a múlt héten. Az olasz bajnokság szerinte lefutott, az Internazionale megnyeri. Úgy látja, Olaszország pedig képes lehet arra, hogy ismét megnyerje az Eb-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!