Előtte még hányt, aztán óriási világrekordot futott egy 19 éves sprinter

2024. február 25. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva

A még csak 19 éves Christopher Morales Willams nagy meglepetésre világrekordot futott egy arkansasi fedett pályás egyetemi bajnokságon. Williams 44,49 másodperc alatt futotta le a négyszáz métert, amivel 8 századmásodpercet faragott a korábbi hivatalos csúcson.

A kanadai Morales Willams félelmetesen gyorsan kezdett, alig lépte át néhány századdal a 21 másodpercet, majd a második kétszázon sem bírták ellenfelei a tempóját. A sprinter hatalmasat fejlődött néhány hét alatt, február elején az egyéni rekordja még 9 tizedmásodperccel gyengébb volt. Most 8-9 métert vert volna akkori önmagára.

A futása után Morales Williams azt mondta, hogy a sok edzésnek köszönhető ez a formajavulás, ráadásul beteg is volt. „Hánytam is, beteg voltam. Azt hiszem, ez arra sarkallt, hogy még jobban próbálkozzak, szóval mindent beleadtam, és csak mentem és mentem, és azt hiszem, ez lett az eredménye” – mondta a futó.

A kanadai atlétának eddig két kiugró eredménye volt, 2022-ben ezüstérmes lett a kanadai 4x400 méteres váltóval az U20-as világbajnokságon, majd egy évvel később az U20-as Pánamerikai Játékokon nyert ezüstöt 400-on.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!