Schäfer gólt lőtt a Bundesligában, Gulácsi megsérült

2024. február 24. – 20:50

Másolás

Vágólapra másolva

Közvetlenül a Bayern München elleni rangadó előtti percekben sérült meg Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, a Kicker német sportlap szerint a hasizma sérült meg, ezért kellett kihagynia a mérkőzést. Gulácsi így nem, Willi Orbán viszont pályán volt a kisebb válságban, de mindenképp érezhető hullámvölgyben levő Bayern ellen.

Ez a hullámvölgy viszont csak a meccsig tartott, a Bayern ugyanis három elvesztett mérkőzés – valamint egy szezon végi edzőváltás bejelentése – után újra nyerni tudott, méghozzá Harry Kane duplájával. Az angol válogatott csatár két gólja között Benjamin Šeško egyenlített, de végül ez kevés volt a lipcsei pontszerzéshez.

Vezetést ért, amikor szerezte, de végül csak egy pontot ért az Union Berlinnek Schäfer András gólja a Heidenheim ellen – a magyar játékos egy szorult helyzetből épített gyors akció végén, megpattanó lövésből talált be. Az Union ezzel fordítani tudott az első félidő utolsó perceiben, de végül 2-2 lett a végeredmény. Schäfer majdnem két év után talált be újra a Bundesligában, ráadásul lehet, hogy utólag kihúzzák a nevét a statisztikai lapokról, mert a lövése egy csapattárs hátáról vágódott a kapuba, így lehet, hogy végül csak gólpassznak minősítik a lövését.

Az Union Berlin 23 forduló után a 12. helyen áll, a Lipcse az ötödik, a Bayern a második, a bajnokságot magabiztosan vezeti a Bayer Leverkusen. A Bundesligában egyébként vasárnap is lesz magyar érdekeltségű mérkőzés, Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a Freiburg 19.30-tól az Augsburg ellen játszik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!