Pocsék első félidő után parádézott a Liverpool a Luton ellen

2024. február 21. – 22:50

Másolás

Vágólapra másolva

Rendhagyó módon a keddi, 1-0-val végződő Manchester City – Brentford után szerda este is játszottak egy meccset a Premier League-ben, ezúttal a hétvégén a Ligakupa döntőjében érdekelt Liverpool játszott a Luton ellen. A Luton tavaly novemberben alaposan meglepte a Liverpoolt, és most is bő tíz perc után vezetést szerzett, de a Liverpool nagyon megtolta a második félidőt, és ezúttal simán, 4-1-re győzött.

Az első percekben nem úgy tűnt, hogy a Luton labdába tud majd rúgni a meccsen, de a 12. percben pedig egy bedobás után mégis megszerezték a vezetést Chong egy bedobás után lőtt kapura, a Kelleher lábáról felpattanó labda pedig pont Ogbenéhez pattant, aki be is fejelte azt az üres kapuba. Így viszonylag hamar megszerezték a vezetést, a Liverpool pedig nem is nagyon tudott reagálni erre a helyzetre.

A második félidőben aztán pár perc után óriási helyzetbe került a Liverpool, de nem tudták kihasználni azt. Az 56. percben viszont a sokadik szögletüket már igen, Van Dijk fejelt a kapuba, két percre rá pedig a fordítás is összejött Gakpo fejesével. A 71. percben aztán Díaz is lőtt egy gólt, a hajrában pedig Gakpo elől ugyan még menteni tudtak, de a labda Elliott elé került, aki gyönyörű góllal állította be a 4-1-es végeredményt. Az, hogy nem pusztán fordítottak, hanem sok góllal nyertek,

akár a bajnoki címért folyó küzdelemben is fontos lehet, hiszen pontegyenlőség esetén a gólkülönbséget nézik.

A két csapat legutóbb 1-1-es döntetlent játszott a bajnokságban, méghozzá úgy, hogy Díaz az utolsó pillanatban tudott egyenlíteni, ahhoz képest a mostani eredmény azért is szép a Liverpooltól, mert most még az akkorinál is több a sérültjük. A combsérüléssel bajlódó, várhatóan a hétvégére felépülő – de valószínűleg pályára ott sem lépő – Szoboszlai mellett például Szalah, Núñez és Jota is sérülés miatt hiányoztak a keretből. Ebben annyi pozitívumot azért találhattak a szurkolók, hogy az így csereként pályára lépő Jayden Danns remekül szállt be, az utolsó gól előtt például ő ugratta ki szépen Gakpót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!