Az utolsó pillanatban kapott ki az Arsenal a Portótól a BL-ben

2024. február 21. – 23:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd után szerdán is egy 1-0-t és egy 1-1-et hoztak a Bajnokok Ligájának nyolcaddöntős odavágói, de az itt vereséget szenvedő Arsenal még az Atlético Madridnál is mérgesebb lehet, a londoni csapat ugyanis tényleg konkrétan az utolsó pillanatban kapott gólt a Porto otthonában. A másik meccsen a Barcelona sokáig kontrollálta a meccset, és Lewandowski találatával vezetett is, Osimhen azonban folytatta a sorozatát, és újra betalált a kieséses szakaszban, így a Napoli egyetlen kaput eltaláló lövéssel is kiharcolta a döntetlent.

Az MTI beszámolója szerint Portóban a házigazdák kemény, küzdelmes csatát vívtak az angol bajnokságban harmadik helyen álló Arsenallal, amely az első félidőben nem igazán tudott veszélyeztetni, és a másodikban sem játszott sokkal jobban a hazaiaknál. A portugálok nagyon hatékonyan védekeztek, de támadni nem nagyon tudtak, végül azonban így is ők örülhettek, a 94. percben ugyanis a brazil Wenderson Galeno 20 méterről óriási gólt tekert a nem túl jól helyezkedő David Raya kapujába.

A másik meccsen az olasz bajnokságban címvédő, a héten edzőt váltó Napoli az első félidőben egyértelműen alárendelt szerepben volt, a Barcelona azonban gólt nem szerzett, így a félidőre 0-0-s döntetlennel mentek a csapatok. A folytatásban aztán feljavult a Napoli játéka, de mégis a katalán csapat került előnybe, miután Lewandowski a 60. percben szorongatott helyzetből is be tudott találni.15 perccel később viszont a nigériai Victor Osimhen kiegyenlített, több gól pedig nem esett, így 1-1 lett a vége. A visszavágókat március 12-én rendezik Barcelonában és Londonban.

Eredmények, BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések

  • SSC Napoli – FC Barcelona 1-1 (0-0)
    gól: Osimhen (75.), illetve Lewandowski (60.)
  • FC Porto – Arsenal 1-0 (0-0)
    gól: Galeno (94.)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!