Az Inter tovább menetel, a PSV véleményes tizenegyessel játszott döntetlent a Dortmund ellen

2024. február 20. – 23:21

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este újabb két meccsel folytatódtak a Bajnokok Ligájának nyolcaddöntői, az Inter és az Atlético Madrid előzetesen izgalmasabbnak érkező összecsapása pedig ugyan izgalmas nem lett, de az otthon játszó olaszok a hajrára ráfordulva egy helyzetüket csak kihasználták, így 1-0-val várhatják a visszavágót. A másik meccsen a PSV és a Borussia Dortmund 1-1-es döntetlent játszott egymással.

Az Inter nagyon hosszú ideje az egyetlen BL-vereségét a tavalyi döntőben szenvedte el, és most is jó formában van, így hazai pályán ők tűntek esélyesebbnek, de az első félidőben igazából mindkét csapat pocsékul játszott. Martíneznek legalább több helyzete is volt, de mindet elpuskázta, a vendégek viszont el sem találták a kaput.

A második játékrészben sem javult fel a madridiak játéka, az Inter viszont egyre nyomasztóbb fölénybe került. A 79. percben aztán Martínez újabb kihagyott helyzete után a korábban szintén nagy helyzetet elhibázó Arnautovićhoz pattant a labda a kapusról, és bár az ő lövése sem sikerült túl jól, senki nem ért oda rá, így meglett a vezetés. A hajrában aztán már nem történt semmi érdekes, így az Inter 1-0-s vezetésről várhatja a visszavágót.

A játéknap másik meccsén a Borussia Dortmund a korábban pont a PSV-nél futballozó Donyell Malennek egy védőről a rövid felső sarokba pattanó lövéséből szerzett vezetést Eindhovenben a 24. percben, és az első félidőben őrizte is az előnyét. A szünet után viszont bő tíz perc elteltével tizenegyest kapott a hazai csapat, miután Hummels rácsúszott Tillmanre a tizenhatoson belül.

A német játékos ugyan hevesen tiltakozott az ítélet ellen, mondván, a labdát találta el, és ebben igaza is volt, bár a labda után Tillmant is elkaszálta. A bíró végül némi videózás után jogosnak ítélte a büntetőt, Luuk de Jong pedig be is lőtte azt. Innen már nem változott az eredmény, így 1-1-ről folytathatják majd a csapatok Dortmundban. A visszavágókat március 13-án rendezik majd Madridban és Dortmundban.

Eredmények, BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések

  • Internazionale – Atlético Madrid 1-0 (0-0)
    gólszerző: Arnautovic (79.)
  • PSV Eindhoven – Borussia Dortmund 1-1 (0-1)
    gól: de Jong (56., 11-esből), illetve Malen (24.)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!