Kórházba került és lemondott a Crystal Palace vezetőedzője

2024. február 19. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

Még a csapat csütörtöki edzésén lett rosszul, majd kórházba került Roy Hodgson, a Crystal Palace 76 éves vezetőedzője. Most a Sky írja, hogy a veterán edző már nem tér vissza a csapathoz, miután felbontotta szerződését a klubbal.

Beszámolók szerint Hodgson jól van, az edző pedig azt közölte, hogy nyáron egyébként is új edzőt kellett volna keresnie a csapatnak, így egy kicsit megsiettette ezt a folyamatot. Kiemelte, hogy nagyon fontos neki a Crystal Palace, ahol az idény elején kezdte meg a munkát. A londoni klub jelenleg a 16. helyen áll a Premier League-ben, öt pontra a már kiesésre álló Evertontól.

Hodgson igazi élő legenda, edzői pályafutását 1976-ban kezdte Svédországban, de megfordult Svájcban, Norvégiában és Olaszországban is, illetve volt szövetségi kapitánya az Egyesült Arab Emírségeknek, Svájcnak, Finnországnak és Angliának is. Utóbbi ellenére nagy angol csapatot csak egyszer vezetett (rövid ideig a Liverpoolt), és három-négy szezonnál többet egy klubnál sem töltött.

Ha ez volt Hodgson utolsó profi munkája, akkor igazán szép kört írt le a pályafutásával, ugyanis utánpótlás-játékosként a Crystal Palace-nál kezdte pályafutását a '60-as években, de sosem lépett pályára tétmeccsen náluk, és utána alacsonyabb osztályú csapatokban folytatta.

Helyét a szakértők szerint a klub nélküli, tavaly még az Eintracht Frankfurtot irányító osztrák Oliver Glasner veheti át.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után vált hivatalossá, hogy Glasner veszi át a Crystal Palace vezetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!