„Ez egy jó lezárás” – mondta a visszavonulást tervező Kapás Boglárka a dohai világbajnokságon

2024. február 18. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Ez egy jó lezárás” – mondta az M4 Sportnak Kapás Boglárka miután ötödik lett 400 méter vegyesen a dohai úszó-világbajnokságon vasárnap. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok sportolónak minden bizonnyal ez volt az utolsó világbajnoki futama.

„Nem nagyon voltak elvárásaim magammal szemben ebben a döntőben. Nagyon örültem, hogy bejutottam. Az volt a célom, hogy javítani tudjak a reggeli időmön. Hogy ötödik lettem, az azért külön jó, mert az első világbajnokságomon (Shangjban-a szerk.) is ötödik voltam. 13 éve volt, szóval ez egy jó lezárás” – mondta könnyek között a világbajnok úszó, aki januárban egy fotót osztott meg az Instagram-oldalán, amiből arra lehetett következtetni, hogy év végére tervezi a visszavonulást.

Kapás korábban arról beszélt, hogy pályafutását az idei párizsi olimpiával szeretné majd befejezni. Ezt erősíti meg, hogy naptárába is azt írta: „Olimpia Párizs (utolsó)”. Mostani, sejtelmes posztjából viszont mégis arra lehet következtetni, hogy inkább hazai közönség előtt búcsúzna majd decemberben, ugyanis ekkor tartják Budapesten a rövidpályás világbajnokságot.

Kapás Boglárka 15 évesen jutott ki a 2008-as pekingi olimpiára, a magyar küldöttség legfiatalabb tagjaként, itt 400 gyorson a 29. lett. 2010-ben a Szingapúrban rendezett első ifjúsági nyári olimpián Magyarország első aranyérmét nyerte 200 pillangón, 400 gyorson szintén első lett. A 2016-os riói olimpián 800 gyorson a harmadik helyen végzett. Európa-bajnokságokról 2012 és 2021 között összesen 7 aranyat szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!