Egy Instagram-posztból derült ki: év végére tervezi visszavonulását Kapás Boglárka

2024. január 21. – 22:10

Másolás

Vágólapra másolva

Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó Instagramon osztott meg pár fotót januárjából, ezek között szerepel egy fotó naptárjáról, amiben az áll decembernél: „Rövidpályás vb (?), visszavonulás” – szúrta ki a 24.hu.

Kapás korábban arról beszélt, hogy pályafutását az idei párizsi olimpiával szeretné majd befejezni. Ezt erősíti meg, hogy naptárába is azt írta: „Olimpia Párizs (utolsó)”. Mostani, sejtelmes posztjából viszont mégis arra lehet következtetni, hogy inkább hazai közönség előtt búcsúzna majd decemberben, ugyanis ekkor tartják Budapesten a rövidpályás világbajnokságot.

A Sportal.hu felidézte, hogy Kapás Boglárka korábban arról beszélt, hogy úgy érzi: kijött abból a gödörből, amibe a tokiói olimpia után került, a világkupa-sorozat és a rövidpályás országos bajnokság pedig önbizalmat adott neki, mentálisan rátalált a jó útra. „A párizsi olimpiára pályafutásom lezárásaként tekintek, utána maximum egy évig még levezető jelleggel úsznék, de már nem olyan színvonalon, mint most”– mondta tavaly novemberben. (A lapozható posztra kattintva egyben is megjelenik a fotó.)

Kapás Boglárka 15 évesen jutott ki a 2008-as pekingi olimpiára, a magyar küldöttség legfiatalabb tagjaként, itt 400 gyorson a 29. lett. 2010-ben a Szingapúrban rendezett első ifjúsági nyári olimpián Magyarország első aranyérmét nyerte 200 pillangón, 400 gyorson szintén első lett. A 2016-os riói olimpián 800 gyorson a harmadik helyen végzett. Európa-bajnokságokról 2012 és 2021 között összesen 7 aranyat szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!